BITKA ZA SDP

MILJENIĆ PREDSTAVIO ŠEFA SVOJE KAMPANJE I REKAO: ‘HSS nije smio prevariti birače!’

SDP-ov zastupnik Orsat Miljenić objavio je u srijedu da će mu kampanju za predsjednika stranke voditi bivši ministar financija Boris Lalovac.

ORSAT MILJENIĆ UPRAVO SE KANDIDIRAO ZA ŠEFA SDP-A I OTKRIO KAKO MISLI IZVUĆI STRANKU IZ PONORA: ‘SDP-ovci će biti ponosni’

“Boris i ja smo puno toga prošli zajedno, radili smo u Vladi na istim stvarima. Sama njegova podrška i činjenica da se pridružio ovoj ekipi mi je izuzetno zadovoljstvo i čast”, rekao je Miljenić novinarima.

‘HSS će polagati račun biračima’

Jučerašnju odluku Predsjedništva HSS-a čiji će zastupnici svojim potpisima kao mandatara poduprijeti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Miljenić smatra prevarom birača.

“Svaka stranka radi za sebe. U ovom trenutku mi je nejasno tko je pozicija, tko opozicija, tko gdje sjedi. Stvar je HSS-a, ali nitko nema pravo varati birače”, rekao je Miljenić.

BORBA ZA MJESTO ŠEFA SDP-a: Ljutiti Milanović spustio slušalicu Miljeniću nakon što mu je najavio kandidaturu

Podsjetio je da je HSS na nedavne parlamentarne izbore izišao kao dio Narodne koalicije, predvođene SDP-om, a tumači da su glasovi kojima je HSS ušao u Sabor zapravo glasovi Narodne koalicije. “To je nešto o čemu će HSS polagati račun biračima”, kazao je Miljenić.

Naglasio je da će SDP biti “prava oporba HDZ-u i njegovim satelitima, starima i novima” te da “neće dopustiti da zemlja ide u smjeru koji se dade naslutiti, da onaj tko ima više može sve, a onaj tko ima malo – ništa”.

Pažljivije birati koalicijske partnere

Ocijenio je i kako potez HSS-a pokazuje da SDP ubuduće treba pažljivije razmišljati s kim treba koalirati i treba li uopće.

“Naravno da to nije odluka koju treba donijeti danas niti o tome treba odlučiti pojedinac, ali to je nešto o čemu ćemo razgovarati”, dodao je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr