Milanović i Mrsić hitno se sastaju sa sindikalcima

Nakon što su u ponedjeljak održana čak četiri prosvjeda u zemlji – dva u Zagrebu, i po jedan u Splitu i Vrbovcu, u Banskim dvorima premijer Zoran Milanović već danas razgovara s čelnicima sindikalnih središnjica.

Uz premijera Zorana Milanovića, na sastanku sa sindikalistima sudjeluju i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a te šefovi sindikalnih središnjica. Kako je najavljeno, sastanak će započeti u 15 sati u Banskim dvorima.

S obzirom da je u zadnjih par mjeseci u Hrvatskoj održano niz prosvjeda, a samo u ponedjeljak četiri u tri različita Hrvatska grada – Zagrebu, Splitu i Vrbovcu, na sastanku će se pokušati iznaći strategija kako bi se zaustavio val prosvjeda, ali i kako bi raspravili neke poteze Vlade koji su tiču radničkih prava. U prvom redu razgovarat će se o rezanju na plaćama u javnom sektoru, gdje se namjerava uštedjeti oko 2 milijarde kuna.

Čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević za Danas.hr potvrdio je da su sindikati u srijedu ujutro bili na sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem. Dogovoreno je da će Gospodarsko-socijalno vijeća (GSV) nastaviti s radom te da će sjednica održati u petak. To će biti prilika, kaže Matijašević, da socijalni partneri napokon rasprave smjernice koje je Vlada donijela, a posebno najavljenu racionalizaciju, rezanja i otpuštanja u javnom sektoru.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr