GUŽVA U ETERU

MEDIJSKI BUM: Hrvatska dobiva još tri televizije i 30 radijskih postaja

Vijeće za elektroničke medije namjerava dati koncesije za 30 slobodnih radijskih i tri televizijske frekvencije, objavljeno je na stranicama Agencije za elektroničke medije i u Narodnim novinama.

VEM namjerava dati radijske koncesije za područja gradova Ludbreg, Donji Miholjac, Našice, Zlatar, Vinkovci, Ivanec, Đurđevac, Senj, Drniš, Đakovo… Koncesije bi se dodijelile na devet, odnosno na deset godina za područje Vinkovaca te šire područje Čazme i Bjelovara.

Još jedna televizija Zagrebu i županiji

I za tri slobodne televizijske frekvencije Vijeće namjerava naći koncesionare na 10 odnosno 13 godina. Prva pokriva dio Bjelovarsko-bilogorske,Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, druga Zadarsku, Šibensku te dio Ličko-senjske županije, a treća Zagreb i zagrebački prsten.

Pristigle ponude Vijeće će ocjenjivati s formalno-pravnog i  programskog aspekta, dakle vrednovat će ponuđene tehničke, kadrovske i financijske uvjete, kvalitetu ponuđenog programa, njegovu okrenutost javnom interesu područja na kojem će se čuti, odnosno vidjeti, udio vlastite proizvodnje itd.

Pozornost će obratiti na zastupljenost raznovrsnih programskih vrsta kao i uporabu različitih novinarskih formi.

Natječaj traje do 14. listopada

Vijeće napominje da će, sukladno odredbama Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva do 2016., dodatnu pozornost posvetiti ponuditeljima zainteresiranim za djelatnosti neprofitnog radija.

Obavijest o namjeri davanja koncesija, VEM je objavio u Narodnim novinama od 14. rujna, ponude se mogu podnositi 30 dana od dana objave te obavijesti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr