ZBOG ŠVICARACA

LALOVAC O TUŽBI UNICREDIT BANKE: ‘Bahati su, udaraju na državu u kojoj dobro zarađuju’

Bivši ministar financija Boris Lalovac komentirao je u četvrtak arbitražni postupak koji je protiv Hrvatske pokrenula talijanska Unicredit banka zbog zakona o “švicarcima”, kazavši kako “žali zbog bahatosti banaka”.

“Žalim zbog bahatosti banaka koje, dok vlada još nije sastavljena, pokušavaju udarati na državu u kojoj rade i dobro zarađuju”, kazao je Lalovac u telefonskoj izjavi za Hinu.

Na izjave HDZ-ova Mire Kovača koji je bivšu SDP-ovu vladu prozvao da je tim zakonima prouzročila sadašnje probleme s bankama, Lalovac je uzvratio optužbom za nevjerodostojnost.

STIGLA PRVA TUŽBA ZBOG KREDITA U ŠVICARCIMA: Hrvatska će morati platiti osam milijardi kuna?

“HDZ se pokazao kao nevjerodostojan. Oni su dali glas za taj zakon, koji je u Saboru dobio jedinstvenu podršku. Ako su to mislili, trebali su tada to jasno reći, a ne da se sada povlače”, ocijenio je Lalovac.

Porez na aktivu

Uvjeren je kako se država ne treba bojati arbitražnog postupka jer, kako je rekao, u rukama ima brojne instrumente, primjerice porez na aktivu.

Tumači i kako tužbe ne bi bilo da je Vlada posljednjih mjeseci učinila ono što joj je sugerirao SDP, pokrenula postupak poništenja ugovora s Italijom na temelju kojih je pokrenuta arbitraža, a koji su, napominje, u neskladu s pravom EU.

UDAR IZ DEŽELE! Slovenija zbog Ljubljanske banke tuži Hrvatsku Europskom sudu, traži ogroman novac

Naglasio je, međutim, da će nova vlada imati punu podršku SDP-a kako bi se u arbitražnom postupku izborila za građane koji su, tvrdi, zbog kredita u “švicarcima” završili u dužničkom ropstvu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr