I ON JE PLAGIJATOR?

KRSTIČEVIĆ NA HITNOJ PRESICI: ‘Opet su hibridno krenuli na mene, očito nekome smetam, iako imam briljantan rezultat – na ponos Hrvatske’

Aktualni ministar obrane Damir Krstičević sazvao je novinsku konferenciju kako bi odgovorio na optužbe da je plagirao dijelove svojeg završnog rada ‘Operacije snaga UN-a Republici Hrvatskoj’, koji je pisao na prestižnom američkom Army War Collegeu.

NA POMOLU NOVI SKANDAL: Čini se da je ministar Krstičević prepisao dijelove svog završnog rada u američkoj vojnoj školi

Krstičević je na samom početku presice rekao kako je spreman sve ‘otvoreno objasniti’.

‘Opet su hibridno krenuli na mene i ono što predstavljam, baš kao na početku mog mandata. Na početku mandata spominjali su mi ratni zločin, govorili mi da ne mogu u Bosnu. Otišao sam u Bosnu, nije to bilo lako, ali znam kako sam zapovijedao i znam kako su vojnici kojima sam zapovijedao vodili rat. Jutros ste me pitali je li Hrvatska u hibridnom ratu – rekao sam da da, svaki dan. Sad možete zamisliti – laž, neistina, kontekst, manipulacija, očito da nekome smetam, ja i moj tim. Mi jačamo sposobnosti hrvatske vojske, vratili smo vojsku u junački Vukovar…’, rekao je Krstičević, prenosi Index.

Kaže kako je na svoje obrazovanje ponosan.

‘Moje obrazovanje i moj ratni put su javno dostupni. Na svoje obrazovanje sam ponosan. Možete krenuti od osnovne škole, koju sam završio u Vrgorcu, nakon toga srednja vojna koju sam završio s odličnim uspjehom, pa vojna akademija… Na kraju, kao prvi Hrvat, Gojko Šušak me poslao na Ratnu školu u SAD, koju također završavam s odličnim uspjehom. Tu je moja diploma, cijeli program, koji tečajevi, kako je strukturiran program.

Ja nisam smatrao da ću morati ovo raditi, ali imate evo moj cijeli akademski report. Možete vidjeti kakav sam bio student i vidite da je rezultat briljantan, na ponos cijele Hrvatske. S ovim se mogu ponositi. Bilo nas je 270, 240 američkih časnika i vjerujte mi, naporno sam radio i učio, za sebe i za Hrvatsku. Imao sam 73 kilograma, sa 63 sam se vratio’, nastavio je Krstičević.

Krstičević se konačno osvrnuo i na navodni plagijat koji je počinio.

‘Sve što je bilo citat, sve sam stavio u jedan rad i sve sam naveo na kraju pod literaturu. Presjek situacije je vezan uz taj dio. I gledam danas, izvrće se kontekst, stavlja se u prvi plan ne moja diploma, ne moj akademski report, a sve je taj portal mogao imati da je tražio, nego se radi neistina i manipulacija s namjerom da me se diskreditira i prikaže kao ono što nisam. Zato sam spreman na sve odgovoriti i sve sam stavio pred vas. Spreman sam na sve odgovoriti radi istine’, rekao je Krstičević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr