Objavljena dva nova natječaja za poslove u EU

Očekuje se kako će se za dobro plaćene poslove u tijelima Europske unije u Bruxellesu i Luksemburgu prijaviti tisuće Hrvata. Selekcijski postupak je dugotrajan, rigorozan i zahtjevan, ali tko ga prođe, mogao bi biti nagrađen lijepom plaćom u Europskoj uniji.

Europski ured za odabir osoblja danas objavljuje dva nova natječaja za zapošljavanje u institucijama Europske unije. Na prvom natječaju traži se 126 ljudi, državljana RH, na radnim mjestima općeg administratora i drugog osoblja, i to u tijelima kao što su Europski parlament, Europska komisija, na sudovima, u raznim odborima i slično.

Drugi natječaj otvoren je za sve državljane EU-a, uključujući i hrvatske državljane, za ukupno 22 mjesta za voditelje prevoditeljskih službi. Uvjet je hrvatski jezik kao prvi jezik.

U listopadu kreću još dva natječaja na kojima će se tražiti prevoditelji, lektori i djelatnici za poslove tajnika. U natječajima u rujnu i listopadu priliku za posao u Bruxellesu dobit će ukupno 280 hrvatskih državljana.

Danas.hr je prije nekoliko dana pisao o rigoroznom i zahtjevnom selekcijskom postupku za poslove u tijelima EU-a. Radi se o postupku koji traje između devet i deset mjeseci i koje vam, ukoliko ga i prođete, ne garantira zaposlenje u tijelima Europske unije. Najbolji kandidati, naime, završavaju na rezervnoj listi na kojoj na dobivanje posla mogu čekati između tri mjeseca do godine dana. U najgorem slučaju to može potrajati i po nekoliko godina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr