NAGAĐANJA SVE GLASNIJA

VRDOLJAK TWEETOM USRED NOĆI NAJAVIO KOALICIJU S HDZ-om? ‘Bit će reforme, makar mi to bilo zadnje’

Ne treba previše mozgati da bismo svi zajedno došli do zaključka kako aktualna obrazovna politika u Hrvatskoj ne valja te da je reforma obrazovanja s naglaskom na kurikularnu reformu prijeko potrebna želimo li zaustaviti odlazak mladih iz zemlje. Do tog zaključka je usred noći došao i predsjednik HNS-a.

‘Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici’, tako glasi tweet kojeg je nešto iza 3 sata ujutro objavio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je sudjelovao ranije na prosvjedu potpore obrazovnoj reformi, a istodobno postaju sve glasnija nagađanja da će se HNS ipak prikloniti Plenkoviću i dati mu svoju podršku za parlamentarnu većinu te zauzvrat tražiti nekoliko ministarskih pozicija u Vladi.

Mnogi su upravo u taj kontekst stavili njegov tweet pa je bivša SDP-ovka, Aleksandra Kolarić, zaključila kako je ovo najava Vrdoljakove suradnje s Plenkovićem koju će opravdati radom na reformi obrazovanja.

Pitanje je kako će ova priča o HNS-ovom približavanju HDZ-u utjecati na podršku građana Anki Mrak Taritaš koja će u nedjelju pokušati srušiti Milana Bandića s njegova zagrebačkog trona.

TRAŽE MJESTO POTPREDSJEDNIKA VLADE I 3 MINISTARSTVA? HNS ima velike zahtjeve za koaliciju s HDZ-om, je li na pomolu raskol?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr