BELJAK K'O DJED BOŽIĆNJAK

JANDROKOVIĆ SJA OD SREĆE: ‘Ne ulazim u motive HSS-a, ali ova potpora je dobrodošla’

Nakon prilično neočekivane podrške budućoj vladi Andreja Plenkovića koju je jučer najavio šef HSS-a Krešo Beljak, u HDZ-u podržavaju tu odluku, suzdržano dodajući kako ona ništa ne mijenja na stvari u pregovorima HDZ-a i Mosta.

No, slavodobitni smješak teško je suzdržavao glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković dajući izjavu o tome za N1 televiziju.

“Most je ključni partner HDZ-a”

”Želim naglasiti da je Most ključni strateški partner HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo s njima formirati parlamentarnu većinu. Svi koji daju potporu vladi su dobrodošli”, kazao je Jandroković.

Nije želio komentirati obrat vodstva HSS-a koje je prethodno najavljivalo da će biti “najžešća oporba” budućoj vladi.

”Neću ulaziti u motive zastupnika HSS-a, ali svaka potpora iznad 76 zastupnika bit će dobrodošla”, kazao je glavni tajnik HDZ-a dodavši da i pregovori s manjinama dobro napreduju te da se nada kako će “biti okončani na zadovoljstvo svih”.

OŠTRA PORUKA BOŽE PETROVA: ‘Beljakova odluka ništa ne mijenja, on neće zaustaviti Most’

Kadrovska pitanja zadnja su na redu

Jandroković je kazao da se zasad ne odstupa ni od zacrtanog hodograma u pregovorima s Mostom.

”Prvo smo razgovarali o sedam točaka Mosta. Nakon toga idemo na programe i ustrojstvo, a kadrovi dolaze na kraju”, kazao je.

O tome će, pa i o pitanju Zlatka Hasanbegovića koji želi ostati ministar kulture, na kraju pregovora govoriti mandatar Plenković – naglasio je glavni tajnik stranke.

NA PRVI POGLED IDILA, ALI NIJE SVE KAKO SE ČINI: Pregovori HDZ-a i Mosta navodno zapeli na jednom ministarstvu, nitko ne želi popustiti

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr