PREKO 70 INTERVENCIJA

IZNIMNO TEŠKA 24 SATA ZA SLUŽBU HITNE POMOĆI: Velik broj građana opečeno, mnogi se otrovali dimom, javljali se s upalama očiju…

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Maja Grba Bujević izjavila je u utorak ujutro kako je hitna medicinska služba na splitskom području, na dijelovima zahvaćenim požarom, imala teška 24 sata.

UŽIVO! SPLIT JE OBRANJEN, ALI I DALJE TRAJE BORBA ZA OKOLICU, OZLIJEĐENO 80 VATROGASACA: ‘Ovo je kataklizma! Ne znamo što će biti’

Hitna je na terenu imala dodatnih sedam timova i, prema prvim informacijama, više od 70 intervencija – zbog saniranja opeklina, reaktivnog konjuktivitisa, trovanja dimom, iščašenja pa do pomoći koju su ‘hitnjaci’ pružali u evakuaciji stanovnika.

Ravnateljica HZHM-a ističe kako su, za slučaj da se ukaže potreba, za ispomoć na splitskom području bili spremni i djelatnici hite službe iz Šibenika, Dubrovnika i Metkovića, te kaže kako je primila puno poziva kolega iz hitne službe koji su bili spremni doći i pomoći, na čemu im zahvaljuje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr