DOGOVORILI SE

POSTIGLI KOMPROMIS: SDP i HNS idu zajedno na izbore, potpisuju koalicijski sporazum

Nakon odluke HSS-a da napusti Domoljubnu koaliciju i pridruži se SDP-u, koji im je pritom navodno dao velikodušnu ponudu mjesta u Saboru i budućoj Vladi, nezadovoljstvo je izbilo u dosadašnjem SDP-ovom strateškom partneru – HNS-u.

U HNS-u su kazali da je SDP izigrao prijašnji dogovor s njima te im poslao prijedlog koalicijskog sporazuma nudeći im u njemu 23 umjesto 24 mjesta na listama te jedno mjesto niže za šest njihovih kandidata, pa su zaprijetili da će sami izaći na izbore. Zbog toga je, piše Jutarnji list, danas održan hitan sastanak pregovaračkih timova dviju stranaka u jednom zagrebačkom restoranu.

‘S NAMA NEĆE BRISATI POD’: Pobuna u HNS-u zbog Milanovićeve ponude HSS-u

‘Ugašena’ pobuna HNS-ovaca iz 3. izborne jedinice

Na dvoipolsatnom sastanku predstavnici SDP-a i HNS-a uspjeli su postići dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, a koalicijski sporazum potpisat će u subotu.

Najspornija je bila III. izborna jedinica u kojoj HNS ima svoje najjače kandidate. Prema prvotnom prijedlogu ondje je HNS-ov varaždinski župan Predrag Štromar trebao biti na trećem, a međimurski župan Matija Posavec na 5. mjestu. No, dogovoreno je da obojica zauzmu po jendo mjesto više na koalicijskoj listi.

Tkođer, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u IV. izbornoj jedinici bit će drugi na kandidacijskoj listi.

MILANOVIĆ SLAŽE VLADU NARODNE KOALICIJE: Evo koja ministarstva nudi HNS-u, HSS-u i IDS-u

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr