ODGOVOR IZ HDZ-a

HASANBEGOVIĆ UZVRATIO PUPOVCU: ‘Pa ne može on kadrovirati Vladu!’

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac jutros je rezolutno kazao kako nipošto neće podržati Vladu u kojoj bi sjedio dosadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

PUPOVAC O UVJETU ZA PODRŠKU HDZ-u: ‘Sigurno nećemo sudjelovati u Vladi u kojoj bi bio Hasanbegović’

Potonji mu je ubrzo odgovorio, rekavši kako Pupovac definitivno nije netko tko može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu.

‘Iza Vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca’, rekao je Hasanbegović za N1, dok je za Braniteljski portal dodao:

‘Zadovoljan sam rezultatima izbora, Hrvatska demokratska zajednica je najjača središnja stranka i Vlada će se formirati, i to će biti Vlada Mosta i HDZ-a, a o kadrovskim rješenjima još se nije razgovaralo, ali je činjenica da su birači HDZ-a prepoznali moj rad i oni očigledno nemaju ništa protiv toga da i dalje budem ministar kulture.’

Tvrdi da ne zna koji su točno Pupovčevi uvjeti, no rezolutan je – on ne može kadrovirati buduću Vladu.

‘Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju. Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu. Pupovac je potpredsjednik SDSS-a, a nije predsjednik HDZ-a ili Mosta’, zaključio je Hasanbegović.

Upitan kako komentira Pupovčevu optužbu da zastupa revizionističke stavove, Hasanbegović je komentirao kako su to već otrcane klevete koje su potpuno neutemeljene u bilo kojem njegovu stavu, izjavi ili postupku tijekom njegove ministarske dužnosti.

Podsjetimo, Pupovac je ranije danas kazao kako je Hasanbegović antipod Plenkoviću te ono po čemu je Hrvatska bila negativno oslikana u Europskoj uniji i svijetu.

‘Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović’, izjavio je Pupovac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr