ODGOVOR PREDSJEDNIKU

HASANBEGOVIĆ SE SUPROTSTAVIO ŠEFU PLENKOVIĆU: ‘U HDZ-u nikada nije bilo ekstremizma!’

Ekstremizam u HDZ-u nikada nije postojao, a ja smatram da općenito u hrvatskoj politici nije postojao ekstremizam’, izjavio je tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović, jedan od članova bivše Vlade oko kojeg su se u kratkotrajnom mandatu najviše lomila koplja.

Hasanbegović se pojavio na otvaranju izložbe ‘Lokalne zajednice kao čuvari baštine’ u muzeju Mimara, gdje je komentirao aktualne političke događaje u zemlji, piše N1.

Decidirano tvrdi kako u HDZ-u, kao niti u hrvatskom društvu, ne postoji ekstremizam.

Opet o Pupovcu…

”Ekstremizam u HDZ-u nikada nije postojao, a ja smatram da općenito u hrvatskoj politici nije postojao ekstremizam. Različite patološke političke pojave ne može se nazivati političko stranačkim ekstremizmom. Vrlo jasno treba reći, hrvatskoj politici nitko ne treba i ne može nametati hipoteke tzv. ekstremizma, jer u hrvatskom društvu ozbiljnoga ekstremizma nema’, rekao je Hasanbegović komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji je za njemačku televiziju ARD rekao kako će istjerati ekstremizam iz HDZ-a.

Tvrdi da se o njemu kao ministru kulture trenutačno uopće ne raspravlja.

‘Predmet je uspostavljanje saborske većine. Jedino što sam u tom kontekstu rekao, ponukan izjavom gospodina Pupovca, je bilo da ne može on osobno, nego isključivo mandatar, kadrovirati novu hrvatsku vladu i to je potpuno jasno i pokazalo se da će tako biti. Sve što možemo čitati u medijima je najobičniji plod novinske mašte’, rekao je te dodao da će se o tome ozbiljno razgovarati, a ne putem ‘takozvanih neimenovanih izvora’.

HASANBEGOVIĆ SE RUKOVAO S MANJINCIMA, ALI NE SVIMA: ‘Pupovac je rekao da ne želi biti potpredsjednik Vlade’

Demantirao je da on i Plenković ne razgovaraju

‘S gospodinom Plenkovićem se, u raznim prigodama, vidim svaki dan. Tko god prati kulturna događanja, zna da se vidimo’, kaže Hasanbegović.

‘PONAŠA SE KAO DA JE SAM DOBIO IZBORE’: Vrh HDZ-a gubi strpljenje s Hasanbegovićem

Tehnički ministar kulture najavio je i restrukturiranje HRT-a.

‘Ovakav sastav kakav smo poznavali do sada očigledno na taj način ne može egzistirati, a u sklopu toga se mora pristupiti izradi potpuno novog Zakona o HRT-u, kako bi na temelju loših iskustava pronašli optimalan model koji će zajamčiti s jedne strane neovisnost HRT-a od dnevnopolitičkih utjecaja i ono drugo, što je još važnije, pronaći model koji će zajamčitit da HRT obavlja svoju misiju kao javni radiotelevizijski servis, u prvom redu vezano uz znanstveni, kulturni, obrazovni program, sve ono u čemu je HRT neusporediv s bilo kojom komercijalnom televizijom’, rekao je te dodao da se zakon ne može odrediti političkim dekretom nego mu treba prethoditi ozbiljna stručna rasprava.

‘Postojeći je zakon nastao jednom vrstom dekreta Milanovićeve vlade kako bi se nametnula osoba koja će voditi HRT’, rekao je aludirajući na Gorana Radmana.

ŠKARE OŽBOLT O ODNOSIMA U HDZ-u: ‘Plenković i Hasanbegović ne komuniciraju’

Tvrdi da su ga klevetali

‘Naišao je na kritike i Europske unije i javnosti, ali nije imalo nikakvoga odjeka. Mi smo ga ovdje zatekli i on nikad nije bio medijski model koji je kao ideal zagovarala ova hrvatska vlada, već nešto što je bilo naslijeđeno. Sad je prigoda da stabilna vlada u drugom ozračju pristupi tom problemu’, tvrdi Hasanbegović.

Uvjeren je da se u tek dva mjeseca ne može izvući Zakon o HRT-u-

‘Ozračje koje je pratilo moj rad, to nije omogućavalo, a sad mislim da imamo priliku i na temelju dosadašnjih iskustava, bez nepotrebnih relativiziranja i klevetničkih nastupa nastaviti u tom maniru’, zaključio je Hasanbegović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr