NE PREDAJE SE

HASANBEGOVIĆ SE RUKOVAO S MANJINCIMA, ALI NE SVIMA: ‘Pupovac je rekao da ne želi biti potpredsjednik Vlade’

Nakon današnjeg sastanka predstavnika HDZ-a s novoizabranim zastupnicima nacionalnih manjina, Andrej Plenković i Milorad Pupovac (SDSS) kazali su kako je atmosfera bila sjajna te nisu krili zadovoljstvo.

Iz tog obostrano dobrog raspoloženja dalo se iščitati da je Plenković možda ipak dao jamstvo Pupovcu da u budućoj Vladi, čiji će mandatar najvjerojatnije biti, ministar kulture neće biti Zlatko Hasanbegović. No čini se, kako piše N1, da se Hasanbegović neće lako odreći ministarskog položaja.

HDZ I MANJINCI ODRŽALI VAŽAN SASTANAK: Pupovac od Plenkovića dobio jamstvo da Hasanbegović neće biti u Vladi?

“Svi manjinci su moji prijatelji. Gotovo svi.”

Prethodno je Pupovac, potpredsjednik SDSS-a,izjavio da neće podržati vladu u kojoj bi Hasanbegović bio ministar, na što je ovaj uzvratio da Pupovac “definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu”.

Naspram ‘sjajne atmosfere’ o kojoj su govorili akteri današnjeg sastanka, o napetoj atmosferi između sadašnjeg ministra kulture te Pupovca i ostalih zastupnika srpske manjine svjedočilo je i to što se uoči današnjeg sastanka u sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma Hasanbegović rukovao samo s nekima od manjinskih zastupnika.

Novinarima je rekao da su svi zastupnici manjina njegovi prijatelji, a potom se ispravio dodavši: “Gotovo svi”.

Postavljeno mu je i pitanje može li Pupovac biti potpredsjednik Vlade. “‘On je sinoć rekao da to ne želi”, odgovorio je Hasanbegović.

PUPOVAC NAJAVIO DOGOVOR S PLENKOVIĆEM? ‘Interes Srba je da sudjeluju u vlasti’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr