Gužve na cestama prema moru, mogući zastoji

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama. Mogući su zastoji, a čeka se na graničnim prijelazima za ulazak na Maclju i Pasjaku (1 sat i 30 min), Bregani i Metkoviću (oko 30 min).

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) vozi se u kolonama prema naplatnim postajama Lučko: iz smjera čvora Jankomir kolona je duga oko 500 m, a iz smjera čvora Ivanja Reka duga je oko 16 km. Zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku, kolona vozila na Istarskom ipsilonu je duga oko 3 km.

Mogući su zastoji, zbog odrona, na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta gdje se vozi naizmjence. Tijekom dana zastoji su mogući duž Jadranske obale i na prilaznim cestama turističkim mjestima (Riječka obilaznica, dionica Jadranske magistrale: Split-Omiš-Makarska itd.).

Čeka se i na graničnim prijelazima za ulazak na Maclju i Pasjaku (1 sat i 30 min), Bregani i Metkoviću (oko 30 min). Za izlazak se čeka na Staroj Gradiški oko 30 min. U oba smjera čeka se na Bajakovu i Kaštelu oko 1 sat te Rupi oko oko 30 min.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, uz pojačan priljev vozila u većini luka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr