Gotovina je poručio: Glasat ću za Europsku uniju

Premda nikada nije želio sudjelovati na parlamentarnim izborima, nedjeljni referendum o ulasku Hrvatske u EU za Antu Gotovinu predstavlja daleko važniji događaj i izbor te je ujedno poručio da će glasati za Uniju.

Ante Gotovina sudjelovat će na referendumu o Europskoj uniji i zaokružit će ‘ZA’. Hrvatski general po prvi put, u 6 godina koliko boravi u Scheveningenu, glasat će kao i ostali hrvatski birači. Stoga je prije nekoliko dana i zatražio od naših diplomatskih predstavnika službenu registraciju kao birača. Putem svojih odvjetnika poslao je i poruku hrvatskoj javnosti.

Pozivam sve građanke i građane RH da izađu u nedjelju na referendum i da glasuju po svojoj savjesti. Ovim putem želim iznijeti da ću ja sutra u Haagu glasati za ulazak Hrvatske u EU, gdje Hrvatska civilizacijski i povijesno pripada, a referendumom se to samo formalno potvrđuje. Hrvatskoj je mjesto u Europskoj uniji”, poručio je Gotovina, prenosi Večernji list.

Mnoge pobornike Gotovine iznenadio je generalov potez, a zasigurno je i jedan dio javnosti razočaran, jer smatra kako je glavni hrvatski vojni zapovjednik na terenu u Oluji zbog svog uspjeha i završio u Haagu.

sobna sudbina Gotovine, uistinu je usko vezana uz pregovore Hrvatske i EU. U vrijeme bijega, 4 godine su dijelovi međunarodne zajednice to rabili kao glavni izgovor za blokadu pregovora. Taj je problem formalno bio riješen 2005., a ubrzo je postalo jasno, da, s obzirom da su slijedile i brojne druge blokade, da je ‘problem’ s bijegom Gotovine bio tek dobar izgovor.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr