FOTO: Građanska akcija ‘napada’ transparentima

Građanska Akcija je u noći na ponedjeljak objesila transparente na više zagrebačkih nadvožnjaka, s kojih je poručila da je Vlada RH državni neprijatelj broj 1, da su sve vlade i sazivi Sabora RH krivci za smrt države itd… Također, pozvali su građane da prestanu plaćati poreze.

O svojoj su novoj akciji aktivisti Građanske akcije izvijestili medije priopćenjem, u kojem su pozvali građane da prestanu plaćati poreze. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Čeka nas i više nego vruća jesen

“EURO je završio, OI također. Razdoblje u kojem je bilo više igara, a manje kruha. Nadamo se da ste se fino odmorili i napunili baterije, jer po svemu sudeći čeka nas i više nego vruća jesen. Ono što nije poharala suša, poharati će do kraja vrla Vlada RH, skupa s onima koje štiti. Govorimo o Todoriću, Mudriniću i ostalima iz te skupine (ne)uglednih “poduzetnika”. Reklo bi se i građanima, ali građani se trude uredno plaćati poreze, iako ne žive najbolje.

U državi, pardon, slučajnoj državi kako kaže premijer Milanović, u kojoj je normalno da se nekome isključuje struja zbog neplaćene rate, u kojoj je normalno da se građanima usred ove suše zatvara voda jer se, eto, nema novaca za navodnjavanje… Usjevi propadaju, Slavonija na koljenima, a sud Todoriću oprašta 790 milijuna kuna duga zbog muljaže s dionicama Belja.

U (državi) kojoj je normalno da Vlada RH priznaje kako ne zna koliko beskućnika ima u državi, te izjavljuje (citiramo): “Dakle, Vlada ne može pomagati beskućnicima.”… U državi u kojoj Milanka Opačić, ministrica socijalne politike šopingira u butiku u kojem ništa ne košta ispod 10.000 kn i to u društvu Čermaka, onog Čermaka kojeg mnogi sumnjiče za ratno profiterstvo.

Porezima vraćate dugove političara

U državi u kojoj je rast cijena energenata sasvim normalna pojava uz male plaće… U državi u kojoj su cijene hrane abnormalno visoke iako se većinom uvozi otpad i jeftino smeće izvana, a domaćim poljoprivrednicima se ne daje šansa…

U državi u kojoj su građani prisliljeni kopati po kantama za smeće u potrazi za bocama i ostacima hrane, a od tih istih građana se i dalje traži da najvećim dijelom podnesu teret duga za koji su krivi isključivo i samo političari u sprezi s bankama. I to političari od 1990. na ovamo, članovi svih Vlada i svi sazivi Sabora do sada. Svi su radili u svoju korist, a na štetu građana RH i same države. Sada naravno nitko ništa ne zna i nitko nikoga ne poznaje.

Pozivamo građane da prestanu plaćati poreze i time vraćati dugove političara. Niste to dužni raditi. Zapamtite, moćnici pojedincu mogu sve, a svima ne mogu ništa! Mi ne odustajemo, nema predaje!”, poručili su aktivisti.

specijal-201012070191004-Sve akcije Građanske akcije

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr