SVIJET BEZ SUOSJEĆANJA

DRAMA U OSIJEKU: ‘Bila sam zarobljena u staklenom dizalu, vikala sam i lupala, svi su me vidjeli, ali nitko nije reagirao’

Osječanka Mirna Šarac ostala je zaglavljena u staklenom dizalu u Robnoj kući Doma, a na njezine pozive u pomoć sve dok nije stigao njezin suprug nitko nije reagirao. Tako je u dizalu provela više od sat vremena, piše Glas Slavonije.

Kada je Osječanka Mirna Šarac ostala zaglavljena u staklenom dizalu Robne kuće Doma odmah je počela tražiti broj za pomoć, no nije ga pronašla.

Čekala i čekala…

Potom je počela udarati po vratima i onda joj je, iako su je svi iz Konzuma koji se u prizemlju nalazi mogli vidjeti, pristupio tek jedan gospodin s djetetom u kolicima. On je kazao kako će pozvati nekog da je spasi i više se nije javljao. Mirna je čekala.

“Nakon dvadesetak minuta nazvala sam mobitelom kćer u Rijeku koja je potom zvala centralu Konzuma u Zagreb. Ondje su obećali alarmirati Kozum u Domi, no ništa se i dalje nije događalo. Nitko nije prišao liftu u kojem sam zapomagala unatoč tomu što sam kroz staklo gledala u kupce i zaposlenike Konzuma. Apsurdno, u jednom je trenutku prišla blagajnica i upozorila me da stvaram buku dok udaram po vratima. Rekla mi je kako se zna da sam u liftu i mirno se vratila na svoje radno mjesto”, priča Mirna koja je na kraju zvala supruga u pomoć te se on na mjestu incidenta sam pojavio.

Nigdje empatije

Voditeljica smjene tada joj je rekla da su zvali majstora koji bi joj trebao pomoći. Portir koji je također navodno bio obaviješten o događaju, kaže, njezinom je suprugu rekao kako nije mogao pozvati mastora “jer je nešto radio na krovu, što nije mogao prekinuti”. Njezin je suprug na kraju sam kontaktirao majstora, koji je došao.

“Sreća je što sam imala mobitel i signal. Da je na mojem mjestu bio netko tko boluje od astme ili ima slabo srce, ili malo dijete, ne usudim se ni misliti kako bi prošao! Unutra je bilo vruće, nisam imala ništa za osvježenje, a i strah je učinio svoje, osjećala sam da bih se mogla onesvijestiti. Nakon što su me oslobodili iz lifta, voditeljica smjene u Konzumu rekla mi je kako ne može objasniti zašto su se svi, uključujući i nju, tako ponijeli, ostavivši me samu, bez konkretnog objašnjenja”, priča Mirna dodajući kako bi joj bilo lakše da joj je netko prišao i rekao što se događa i rade li što da je spase.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr