OPREČNI STAVOVI

DIO ZADRANA PROSVJEDOVAO PROTIV CIJEPLJENJA, PROLAZNICI IM DOBACIVALI: ‘Vi ste debili!’

Nekoliko desetaka Zadrana jutros je s djecom sudjelovalo na mirnoj prosvjednoj šetnji od Foruma do Narodnog trga dajući potporu Građanskoj roditeljskoj incijativi Za slobodu izbora pri cijepljenju’.

Nezadovoljni su zbog diskriminacije necijepljene djece, kršenja zakona i pravilnika pri obavljanju imuinzacije te neprijavljivanja i nepriznavanja nuspojava, naveli su.

‘Želimo da se cijepljenje počne provoditi po zakonima i pravilnicima RH te uputama proizvođača. Nećemo odustati od toga da nam se da sloboda kao što je ima 18 zemalja članica EU’, rekla je jedna od organizatorica prosvjedne akcije koja se paralelno održavala i u Varaždinu, Tihana Petrović.

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata dr. Đula Rušinovic Sunara poručila je roditeljima u Zadru da odluke o svojoj djeci moraju donositi samo temeljem točnih informacija.

‘Svi drugi pristupi, tipa prisile, odvlačenja ljudi na obavijesne razgovore, prijetnji socijalnom službom, oduzimanjem djece i prisilom cijepljenja Vlada i država se zapravo ponašaju poput tiranije. Mi takvu državu za našu djecu ne želimo te se nadam da će i Hrvatska uskoro imati takvu zakonsku regulativu koja će nas svrstati među civilizirane zemlje, a ne tiranije’, rekla je Rušinovic Sunara.

Neki od građana koji su promatrali šetnju dobacivali su prosvjednicima ‘debili’ i ‘djeca će vam biti bolesna’, piše Zadarski.hr.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr