REAGIRANJE MUP-A

Demantij teksta: ‘MINISTAR OREPIĆ OMOGUĆIO MU VRTOGLAVI USPON: Nesuđeni šef dubrovačke policije osvanuo na poslu u Zagrebu’

Nakon što je Net.hr objavio da je sumještanin aktualnog ministra uz iznimno promaknuće dobio i posao u Zagrebu, oglasilo se Ministarstvo unutarnjih poslova.

“Na portalu Net.hr 6. studenog 2016. godine objavljen je tekst novinarke Ane Raić-Knežević “MINISTAR OREPIĆ OMOGUĆIO MU VRTOGLAVI USPON: Nesuđeni šef dubrovačke policije osvanuo na poslu u Zagrebu” u kojem se u negativnom kontekstu spominje policijski službenik Zoran Pulić, odnosno imenovanja u MUP-u u vrijeme mandata aktualnog ministra Vlahe Orepića. Odbacujemo navode da je Zoran Pulić ljetos iznimno promaknut kako bi ga se pozicioniralo na mjesto načelnika PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o iznimnom promaknuću što nije neuobičajena praksa u sustavu Minitarstva unutarnjih poslova. Nije ministar Orepić jedini koji je promicao, već je riječ o pravnom institutu i uobičajenoj praksi u policiji. Tijekom 2012. godine tako je bilo 63 iznimna promaknuća, 2013. godine 134, 2014. godine 73, 2015. godine 106, a ove godine 32. Zoran Pulić ima 25 godina službe u tijelima unutarnjih poslova, te visoku stručnu spremu, te je dugi niz godina imao isto zvanje”, poručuju iz MUP-a RH u reakciji na tekst o Pulićevom promaknuću i premještaju u Zagreb. Dodaju kako je Pulić promaknut u zvanje policijskoj inspektora.

Iznimno promaknuće

“Na vjerodostojnost u tekstu iznesenih informacija skrećemo pozornost preko naziva ustrojstvene jedinice kojom je Zoran Pulić do srpnja ove godine rukovodio. Naime, u početnom dijelu teksta navdi se kako je bio na čelu Postaje granične policije Metković, dok se kasnije spominje Postaja policije Metković. Osim toga u cijelom se tekstu navodi izvanredno promaknuće, dok je ovdje riječ o iznimnom promaknuću”, objašnjavaju iz MUP-a.

Potrebe službe

“Pulić se sa zvanjem policijskog inspektora nije mogao javiti na natječaj za načelnika policijske uprave”, napominju uvjeravajući kako, unatoč brojnim medijskim napisima, te informacijama koje već mjesecima kruže policijom, Orepić nije planirao postaviti Pulića na čelno mjesto Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“Nije nam jasno temeljem kojih su informacija i činjenica iznesene tvrdnje o dolasku Zorana Pulića na mjesto sadašnjeg načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonćija Radibratovića“, stoji u MUP-ovom zahtjevu za ispravkom.

Iz MUP-a podsjećaju kako je Pulić s mjesta načelnika Policijske postaje granične policije Metković otišao na vlastiti zahtjev iz privatnih razloga. Nakon toga, odmah je prebačen u Ravnateljstvo policije u njegovom sjedištu u Zagrebu, ali nije dobio rukovodeću funkciju.

“Sva imenovanja iz mandata ministra Orepića utemeljena su na zakonu i potrebama službe, te nedvojbeno smatramo da se prenošenjem neprovjerenih informacija i tvrdnji, stvara klima nepovjerenja u javnosti u zakoniti, stručan i profesionalan rad policijskih službenika, rukovoditelja i specijaliziranih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH, zaključuje se u reagiranju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr