STRAHOVIT PRITISAK

‘CIJELA HRVATSKA ZOVE DA SE KANDIDIRAM’: I Komadina razmišlja o utrci za šefa SDP-a

Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a i župan Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak da ga cijela Hrvatska zove da se kandidira za predsjednika SDP-a i da nikada ne treba reći nikad, ali nije izravno odgovorio hoće li se kandidirati.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o kandidaturi za predsjednika SDP-a, i hoće li, ako se ne kandidira, poduprijeti Orsata Miljenića, Komadina je rekao da će “kandidata biti još, da treba dobro promisliti koji kandidati su tu za socijaldemokraciju i koji će joj nešto dati, a ne koji će od stranke nešto uzeti”. Rekao je da će na tome tragu biti njegova odluka i kako je logično da će njegova podrška ići u pravcu kandidata koji nemaju grijeha.

UNUTARSTRANAČKI RAT U SDP-u: ‘Odmah nakon presice krenula je Zokijeva telefonijada… Tražio je da podržimo njegovog kandidata’

“U politici nikad ne reci nikad”

Novinari su pitali znači li to da se neće kandidirati, a Komadina je odgovorio: “U politici nikad ne reci nikad, jer me, moram otvoreno reći, cijela Hrvatska zove da se kandidiram, ali rekao sam što sam rekao.”

Na upit o raspadanju ekipe Zorana Milanovića i više iskazanih kandidatura, kazao je da je “to malo tužno, ali je tako”. Smatra kako bi bilo bolje da neki kolege daju ostavku, umjesto što se kandidiraju te da neki imaju grijeh činjenjem, a neki nečinjenjem.

“Mi smo propustili vrijeme promjena da preveniramo rezultat na izborima, jer se pokazalo da je ona stranka koja je prva učinila promjene, HDZ, honorirana od građana na izborima, ali ne dovoljno da bi se vratila na prijašnje grane, da bi imali natpolovičnu većinu kao mi prije”, naveo je.

Komadina smatra  da su glavne hrvatske stranke neartikuliranjem pravih pitanja stvorile bazu protestnih glasova, koja je lutala od ORAH-a, a sada se, kaže,  giba između Mosta i Živog zida.

SVE VIŠE KANDIDATA ZA ŠEFA SDP-a: U utrku ulaze još dvojica, nekadašnji ministar okrenuo leđa Milanoviću

Predvidio što će se dogoditi

Na pitanje o unutarstranačkoj kampanji SDP-a, Komadina je cijenio da je zadnja unutarstranačka kampanja uvelike nalikovala lokalnim izborima. Rekao je da je “bio kritičan o tim modelima i predviđao da će se događati podjele stranačkog korpusa, ako se prijeđu rubikoni, a prelazili su se na parlamentarnim izborima u istoj koaliciji, a kamoli za titulu viteza od SDP-a”.  Rekao je da je to tako u svakoj stranci, da će to možda biti u dijelu i ovoga puta, ali da će se smanjiti prijedloge koji će ići na Glavni odbor, da svi odrade sva mjesta u dogovoru s terenom i strankom, da se prezentiraju na jednom mjestu.

Komadina je naglasio da još nije vidio ni jedan program, osim onoga kojega je iznio osobno s kolegama iz saveza za promjene na prošlim unutarstranačkim izborima.

“Moje opredjeljenje će ići u pravcu sadržaja, programa, organizacije, kako stvoriti jači SDP, kako dati socijaldemokratske odgovore da bi mogli dobiti veće povjerenje građana, a ne po sistemu ‘sjaši kurta da uzjaši Murta’, da ne promijenimo ništa”, zaključio je Komadina.

KOMADINA NE PODRŽAVA PICULU: ‘Milanović je prerano odustao, trebao je pokušati formirati većinu’

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr