PROBLEMI S HDZ-om?

BOŽO PETROV TVRDI: ‘Još nije sigurno tko će formirati vlast u Hrvatskoj’

Tko će formirati novu vlast u Hrvatskoj još se ne može sa sigurnošću reći, no sigurno je da će Most u pregovorima koji su u tijeku do kraja inzistirati na traženim jamstvima, rekao je Božo Petrov u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” od petka.

“Most i HDZ pregovaraju, ali još ne možemo konačno konstatirati niti to da će Most i HDZ formirati vlast. Ono što mogu sa sigurnošću reći jest da smo naša jamstva javno predstavili i na njima inzistiramo, a to su demokratizacija hrvatskog političkog i izbornog sustava, izmjena financiranja političkog sustava, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, izmjene ovršnog zakona, izmjene Zakona o HRT-u, izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi te ukidanje poreza na tvrtku”, kazao je Božo Petrov.

Minimum promjena

Most će ustrajati na onome što smatra minimumom promjena koje je vlast dužna građanima Hrvatske, najavio je.

Petrov je ocijenio da je Most uvelike promijenio političku pozornicu u Hrvatskoj i dodao da je zbog toga sretan. “Dokazali smo da postoje političari koji provode obećanja i vode se isključivo svojim načelima”, kazao je Petrov.

OŠTRA PORUKA BOŽE PETROVA: ‘Beljakova odluka ništa ne mijenja, on neće zaustaviti Most’

Iskustvo u Vladi pomaže u pregovorima

Mostu je iskustvo sudjelovanja u vladi Tihomira Oreškovića znatno promoglo jer sada točno znaju kako pregovarati i na čemu inzistirati, objasnio je.

Petrov tvrdi da se Most sada može osloniti na stabilno biračko tijelo, temeljeno na zahtjevima građana za političkom opcijom okrenutom napretku gospodarstva i ostanku mladih u zemlji, a ne besmislenim raspravama koje samo potiču podjele u državi. “Pozivamo sve one koji žele i spremni su raditi za boljitak Hrvatske da se pridruže Mostu”, poručio je Petrov.

Komentirajući stanje u regiji, čelnik Mosta je ocijenio potpuno bespotrebnom huškačku retoriku i političke provokacije jer to nije u interesu građana niti jedne države.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr