SHVATIO POGREŠKU?

BELJAK O PODRŠCI HDZ-u: ‘Ako većina bude ovisila o našim potpisima, Plenković ih neće dobiti!’

Jučerašnja odluka HSS-a da će podržati Andreja Plenkovića kao mandatara za formiranje Vlade te što iz nje proizlazi, posebno što se tiče odnosa u Narodnoj koaliciji, bila je tema večerašnje HRT-ove emisije Otvoreno.

Gosti su bili Krešo Beljak (HSS), Arsen Bauk (SDP), Anka Mrak Taritaš (HNS) i Boris Milošević (SDSS).

“Ako će HDZ s nama imati 76 ruku, neće imati te ruke. Dakle, Most može biti miran i mirno dogovarati svoje fotelje”, rekao je Beljak. “Ukoliko će tih 5 ruku HSS-a biti presudne, onda ih neće biti”, pojasnio je.

Kasnije je rekao da će druga stvar biti ako HDZ bude imao 85 do 90 mandata. Naglasio je da je Predsjedništvo stranke jednoglasno donijelo sve odluke te da bi rezultat Narodne koalicije bio puno bolji da je doprinos uglednih HSS- ovaca bio onakav kakav je on očekivao da će biti. Nekoliko je puta istaknuo da će HSS biti opozicijska stranka.

BELJAK OBJAVIO IZNENAĐUJUĆU ODLUKU: ‘Dat ćemo podršku Plenkovićevoj Vladi. Most više ne može ucjenjivati’

REAKCIJE NA BELJAKOV OBRAT: Maras više ne želi koalicije, Kosor ironično ‘zakucala’ HSS

‘Nitko nema sto dana’

“Na HSS-u je da odluči hoće li biti dio parlamentarne većine, a prema ovome što je rekao gospodin Beljak, neće biti njen dio”, prokomentirao je Arsen Bauk.

Anka Mrak Taritaš rekla je da će HNS biti konstruktivna oporba i da nitko nema sto dana- u sto dana se donosi proračun i program Vlade. Boris Milošević je kazao da je SDSS-u cilj da Vlada bude stabilna i funkcionalna.

Na upit o ministru Zlatku Hasanbegoviću kao dijelu pregovora s HDZ-om, rekao je da ne bi svodio sporazume na pojedina imena te da još nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima.

BELJAK: ‘Čuo sam se s Milanovićem… On shvaća moj potez, mislim da bi on isto napravio na mom mjestu’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr