JOŠ OBJAŠNJAVA VELIKI OBRAT

BELJAK: ‘Čuo sam se s Milanovićem… On shvaća moj potez, mislim da bi on isto napravio na mom mjestu’

Ne prestaju stizati reakcije na odluku Predsjedništva HSS-a da stranka podupre vladu Andreja Plenkovića u prvih 100 dana. Predsjednik stranke Krešo Beljak u razgovoru za Media servis i dalje tvrdi da HSS ostaje opozicijska stranka i da stranka u Plenkovićevoj vladi neće sudjelovati niti na jedan način.

‘Sto dana je demokratski uzus u svakoj normalnoj državi, ja ne vidim razloga zbog čega se to ne bi napravilo kako bi se zemlja, vlast, konsolidirala. Mi smo oporba i danas i za 100 dana i do kraja mandata. HSS neće sudjelovati u ovoj Vladi niti na jedan način, samo što ćemo im dati 100 dana mira, to je sve”. Osvrnuo se i na poruku predsjednika Mosta Bože Petrova kako ‘svatko može dati potporu, no da to neće zaustaviti Most’.

OŠTRA PORUKA BOŽE PETROVA: ‘Beljakova odluka ništa ne mijenja, on neće zaustaviti Most’

‘Most bi se trebao ponašati kao HSS’

‘Most bi mogao ponašati se isto kao i mi pa ne tražiti ministarska mjesta, fotelje, ne tražiti sinekure, tajne službe, jer evo ni mi to ne tražimo. Pa evo pozivam i njih da budu korektiv da ne traže ništa kao što to ne tražimo mi i onda će biti vjerodostojni’.

Na izjavu Orsata Miljenića kako ‘nitko nema pravo varati birače’, Beljak kaže:

‘Nismo prevarili, gospodin Miljenić i ja smo u kontaktu. Mi smo i dalje kolege i to opozicijske kolege i predstavljat ćemo opozicijske stranke u narednom razdoblju, sljedeće četiri godine, kako će stvari kod njih ići – ne znam, no ja sam sa svim potencijalnim kandidatima u vrlo dobrim odnosima i to će tako i ostati’, rekao je Beljak.

Rekao je da se čuo sa Zoranom Milanovićem i da ga on razumije.

ČELNICI SDP-a I HNS-a O HSS-ovoj ODLUCI: ‘Ovo je izdaja, prevara birača i to najviše govori o Beljaku’

Želi stabilnu Vladu

‘Jesam, naravno, apsolutno shvaća taj potez i mislim da je to demokratska praksa i mislim da bi on isto napravio da je u mojoj poziciji. Riječ je jednostavno o tome da smo željeli dati mira Vladi. Čeka nas kriza, migracijska kriza, veliki problemi u društvu i bilo bi korektno od oporbe da prvih 100 dana bude faktor stabilnosti, a ne dodatne nestabilnosti’.

Marijana Petir njegov je potez nazvala potezom očajnika. Beljak kaže da bi to napravila svaka druga stranka.

‘Ne, apsolutno ne. Mi imamo izbornu skupštinu 22. listopada. Žao mi je što neki ljudi ne shvaćaju da oni koji su glasovali za druge stranke i davali potporu drugim kandidatima, a dio su HSS-a, ne mogu više biti dio HSS-a. To je tako. To bi napravila svaka druga stranka’, zaključio je Beljak.

‘NE TRAŽIM NIŠTA, A DALA BIH SVE…’: Društvene mreže užarene od ruganja na račun HSS-a, spominje se i Vlatka Pokos

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr