On se ne predaje

BANDIĆ UPOZORIO HDZ I MOST: ‘I da hoćete, nećete me moći zaobići’

Zagrebački gradonačelnik i čelnik Koalicije za premijera Milan Bandić je na medijske spekulacije o tome da ga Most ne želi u novoj Vladi poručio kako ga Most i HDZ “i da hoće, ne mogu zaobići”.

Novinari su Bandića na Trgu bana Jelačića, gdje je sudjelovao na jubilarnom 4000. nastupu Zagrebačkih mažoretkinja, pitali je li Most uvjetovao suradnju s HDZ-om time da on ne sudjeluje u novoj Vladi. “Ne znam, ne bih se time bavio. Želio bih da nova Vlada za osam godina učinkovito napravi od Hrvatske ono što sam ja u Zagrebu napravio u 16 i pol godina. I da hoće, ne mogu me zaobići”, rekao je Bandić.

Na upit jesu li ga nakon izbora kontaktirali iz HDZ-a, Bandić je odgovorio da “kontakti uvijek postoje”, a što se tiče razgovora s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, kazao je novinarima da se strpe. “Kada budemo nešto razgovarali i dogovorili, onda ćemo i to objaviti”, rekao je.

Što se tiče njegovih eventualnih uvjeta za suradnju, Bandić tvrdi da ga interesira samo provedba nekih njegovih projekata poput statusa majke odgojiteljice i besplatnih udžbenika. “Nije uvjet nego preporuka da se to napravi jer je to u interesu građana ove zemlje”, dodao je i najavio da će njegov Klub zastupnika tražiti da se u državnom proračunu osigura novac za besplatne udžbenike i majke odgojiteljice.

Bandić je također ustvrdio da će njegov Klub zastupnika, iako je osvojio samo dva mandata na izborima, što nije dovoljno za osnivanje Kluba, imati mnogo više članova. “Strpite se, polako. Ima ih pet, a ne tri”, rekao je Bandić novinarima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr