Predizborna obmana

BANDIĆ JE LAGAO Majke odgajateljice neće primati 5868 nego 3206 kuna mjesečno: ‘Zar je to malo?’

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je da će novčana pomoć za majku odgajateljicu u Zagrebu u bruto iznosu biti jednaka neto iznosu prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj, što znači da majke odgajateljice neće u neto iznosu primati 5868 kuna nego 3206 kuna.

Na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba navodi se kako je Odluka o novčanoj pomoći za majku odgajateljicu u Zagrebu stupila na snagu 8. rujna, čime se jednom od roditelja koji brine za najmanje troje djece omogućuje ostvarivanje mjesečne financijske pomoći u visini prosječnog iznosa mjesečne plaće u Hrvatskoj, odnosno 5686 kuna bruto.

Taj bruto iznos bit će umanjen za doprinos za mirovinsko osiguranje, porez i prirez, tako da će neto primitak iznositi 3206 kuna.

Bandić je na pitanje novinara hoće li se Zagrepčani sada osjećati prevareni jer je u izbornoj kampanji govorio da će primati 5686 kuna, odgovorio kako ga “novinari neće svaditi s građanima” i ustvrdio da je on uvijek govorio o bruto iznosu novčane pomoći.

“Molim vas, pa da je i 3500 kuna, zar je to malo u ovoj situaciji kada ljudi nemaju za osnovni život”, rekao je Bandić i naglasio da Zagreb jedini u Hrvatskoj dodjeljuje tu pomoć roditeljima.

Također, Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji pomaže roditeljima s 1600 kuna za prvo dijete, 3600 kuna za drugo i 9000 kuna za treće dijete, do navršene šeste godine djetetova života.

Najavio je da će, ako bude imao utjecaja na novu Vladu, njegov Klub zastupnika u Saboru tražiti da se u državnom proračunu nađe novac za besplatne udžbenike i status majke odgajateljice za sve u Hrvatskoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr