BANDIĆ I DALJE GRADONAČELNIK Vijeće odlučilo da se vrati na posao?

Milan Bandić smije obavljati dužnost gradonačelnika, odlučilo je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, neslužbeno doznaje HRT.

Jutros je odbijen USKOK-ov zahtjev kojim se tražio pritvor za Milana Bandića zbog sumnje da je pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin jer smatra da se radi o objedinjenim zahtjevima.

Bandić je u četvrtak popodne pušten iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je Ustavni sud donio odluku da ukida tri rješenja Županijskoga suda iz ožujka. Nakon toga USKOK je odmah zatražio ponovno pritvaranje zagrebačkog gradonačelnika.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić novinarima je prije odluke Vijeća odgovorio na pitanje je li jučer nazvao Remetinec nakon odluke Ustavnoga suda, što neki tumače kao intervenciju da se Bandića što prije pusti iz zatvora, piše HRT.

“Šta to vas briga. Što sam intervenirao? Znate što piše u odluci, jesam vam rekao što piše u odluci? Remetinec je mene zvao, ali na takve zlonamjerne gluposti ne želim se osvrtati. Što bih se sad trebao opravdavati nekom portalu o svom postupanju. Pročitajte Zakon o kaznenom postupku pa ćete onda i vi znati odgovor, kazao je Turudić novinarima ispred zagrebačkog Županijskog suda. Dodao je i da ne želi komentirati “bolesne objede” da je “blizak interesnim krugovima oko Bandića”, kazao je Turudić.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr