SVE SRETNO ZAVRŠILO

POLICIJA OBJAVILA: ‘Pronađena je 20-godišnja Australka nestala u Dubrovniku, javila se majci’

Dubrovačka policija u srijedu je izvijestila da traga za 20-godišnjom Australkom Terese Bernadette Killalea, čiji je nestanak prijavljen u utorak. Kasnije tijekom dana sve je sretno riješeno: djevojka se javila majci i potraga je obustavljena.

Policiji je prijavljeno da se navedena djevojka, koja je u turističkom posjetu Dubrovniku, posljednjih nekoliko dana ne javlja majci na telefon. Podaci mlade Australke uneseni su i u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba u kojoj stoji da se djevojka telefonski javila majci u Australiji 10. rujna te da joj se otad gubi svaki trag.

Nestala 20-godišnjakinja visoka je 165 centimetara, ima crnu kosu i ovalno lice te je slabije tjelesne građe, navedeno je u evidenciji.

Kasnije tijekom dana iz PU dubrovačko-neretvanske poslali su obavijest da je majka nestale djevojke dobila informaciju o lokaciji svoje kćeri pa je policiju putem Veleposlanstva Australije zamolila da obustavi mjere traganja. Iz policije su zahvalili svim medijima koji su objavili vijest i pomogli u traganju.

Slučaj smrti Australke Britt Lapthorne

Hrvatska i australska javnost još uvijek se sjećaju slučaja Britt Lapthorne.

Australka je iz Melbournea u Dubrovnik doputovala 17. rujna 2008. godine i odsjela je u apartmanu. Istog dana je otišla u obilazak grada, nakon čega se nije vratila i izgubio joj se svaki trag. Posljednji put je viđena u noći na 18. rujna u diskoteci ‘Fuego’ na Pilama, a njezin nestanak prijavio je vlasnik apartmana. Britt je u apartmanu u Dubrovniku ostavila i svoje dokumente te ostale osobne stvari.

Tijelo 21-godišnje nesretne djevojke pronašli su 18 dana nakon nestanka u moru kod dubrovačkog predjela Boninovo.

Policija je nakon pronalaska tijela naredila obdukciju, koja je pokazala da Britt nije umrla nasilnom smrću, iako njezina obitelj tvrdi upravo suprotno. Njezin otac Dale tvrdi i dalje kako su Britt ubili.

unu-30.09.2008.-nestala-z. pandza

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr