HRT strahuje od “Otpisanih” na ulicama Zagreba

Partizanski filmovi mogu biti okidač za terorizam, strahuje stručnjak HRT-a

Zoran Grgić, gost koji je u HRT-ovoj “Temi dana” predstavljen kao “stručnjak za borbu protiv terorizma”, nedavne bombaške napade u Zagrebu doveo je u vezu s partizanskim filmovima koji su nedavno emitovani na javnoj televiziji HRT.

Terorizam je evoluirao, sada imamo na sceni drugačiji pristup. To je socijalni inženjering, terorizam prema masama kroz masovne medije. Ništa ne može toliko ubiti koliko mogu ubiti mediji i to će u narednim godinama biti glavno oružje terorizma – rekao je Grgić.

Voditelj “Teme dana” Danko Družijanić složio se da mediji moraju paziti kakve informacije plasiraju i pitao Grgića je li moguće da će ovi napadi podstaći imitatore. Dobio je sledeći odgovor:

Imali smo nedavno prikazivanje serije bezveznih promidžbenih filmova iz bivše Jugoslavije s ovim partizanskim zločincima. U jednom od tih filmova je završna scena vlak koji pada, i to vlak s oznakom Crvenog križa, zamislite kakva je to poruka, koji pada u provaliju. Ne bih se uopće iznenadio da je to nekome bio okidač. Kad je društvo izloženo krizi, onda treba paziti što se pušta i paziti na poruke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr