FOTO: Sumnjičavi ste prema kući od 45 kvadrata? Pogledajte kako je savršena

Jedna od prednosti života u kući, za razliku od stana, je u tome što lakše može pridonijeti udobnosti svojim dizajnom i može se prilagoditi potrebama stanara. Osim toga, kuća je obično veća i prostranija od stana. No, to nije uvijek slučaj.

Primjer je i ova suvremena kuća koja je površine samo 45 četvornih metara, što je relativno malo, čak i za stan.

Kuća je izgrađena u Campo Grande u Brazilu, a projektirao ju je arhitekt Alex Nogueira. Jedan od uvjeta za ovaj projekt bio je jednostavan dizajn sa čistim linijama. Vlasnik nije želio da kuća bude konvencionalna, ali s duge strane zahtijevao je da bude praktična.

Uvjet je bio i da se unutarnji i vanjski prostor stapaju, pa je stražnji dio kuće napravljen u staklu u obliku pomičnih vrata. Na taj se način formirao kontinuirani prostor unutrašnjosti i dvorišta.

Dvorište također ima zanimljiv dizajn što uključuje i nekoliko skulptura izrađenih od materijala koji je ostao od izgradnje kuće.

Pročelje kuće nije toliko otvoreno kao njezin stražnji dio čime se postigao efekt kontrasta. Prednji dio kuće je zatvoren te nema niti prozore kako bi se osigurala privatnost i zaštita od sunca.

U fotogaleriji pogledajte kako mala kuća s izvrsnim idejama može puno toga pružiti!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr