Ovako izgleda učionica budućnosti!

Djeco, ne lijepite žvakaće gume na ove stolove! Panamska je vlada s francusko-kanadskim proizvođačem stolnih LCD ekrana ExoPC potpisala ugovor o nabavi high-tech opreme za satove fizike u školama.

Njihov projekt pruža uvid u to kako bi mogla izgledati učionica budućnosti i to ne samo na satovima fizike, već i mnogih drugih školskih predmeta. Sve knjige, bilježnice, sredstva za pisanje i drugi školski pribor su pohranjeni na memoriju multimedijalnog stola te mu učenici mogu pristupiti i od kuće u bilo koje doba.

“Učitelj za vrijeme nastave upravlja sa svog stola sadržajem na velikoj multimedijalnoj ploči, ali i kontrolira čime se učenici bave. Cilj ovoga pilot projekta je istraživanje koliko je moguće modelirati i učiti ne koristeći ništa osim tableta i softvera”, istaknuo je osnivač ExoPC Jean Baptiste Martinoli.

Učenici se ovim high-tech stolovima neće moći koristiti u ne-školske svrhe tj. za slobodno surfanje internetom tako da će učenici jedino zureći u plafon izbjeći učenje za vrijeme nastave.

Stol sadrži Intelov procesor i5, a pokreće ga operativni sustav Windows 7. Svi će stolovi biti bežično umreženi sa multimedijalnom pločom ispred koje stoji nastavnik tako da će učenici i učitelj moći djeliti sadržaj, raditi na zadacima te međusobno surađivati.

Osim panamske vlade za ovaj je projekt zainteresirana i američka, s tim da je otvorena mogućnost uvođenja tableta umjesto LCD ‘multitouch’ stolova.

Pogledajte video ispod i prosudite sami biste li željeli da se vi ili vaša djeca obrazujete na ovaj način:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr