Ekspanzija Daimler-Chryslera

Auto div Daimler-Chrysler otvara novi centar na jugu Amerike ? Alabami. Iako su podaci financijske prirode ? uloženih 400 milijuna dolara već iscurili u javnost, još se ne zna što će se u tvornici proizvoditi.

Uprava američkog Daimler-Chryslera objavila je ovaj petak podatke da će se na jugu Sjedinjenih Američkih Država ? Alabami otvoriti druga tvornica. Glavna tvornica Daimler-Chryslera u kojoj se godišnje prozvede 80.000 modela Mercedesove M-klase ? terenca broj jedan u Americi smještena je u Vanceu.

Tvornica koja zapošljava 2000 radnika smještena je na površini od 120.000 kvadratnih metara u blizini grada Tuscaloosa. Prema mišljenju stručnjaka nejasni su razlozi zašto Daimler-Chrysler gradi novu tvornicu na jugu Amerike budući da oko prve tvornice ima dovoljno mjesta za podizanje novih postrojenja.

Iako su podaci financijske prirode ? a to je da će u novu tvornicu biti uloženo 400 milijuna dolara, 1750 zaposlenih radnika još ne zna što će se u tvornici proizvoditi. Prema riječima upućenih, poznata je jedino varijanta da bi se u prvoj tvornici u Vanceu mogli proizvoditi samo motori i karoserije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr