"NIGDJE TABLI"

“DUBROVNIK KAO ZRĆE”: Turistice se sunčaju na ulazu u crkvu i kažu da zato i nisu krive

Da razgolićeni mladi turisti u Dubrovniku i nisu toliko raskalašeni govori i primjer Filipinca koji tvrdi da pravila treba poštivati i kazne uvesti ako postoje pravila. No, pisana pravila vezana uz odijevanje u dubrovačkoj staroj jezgri dosad nisu postojala, pa je možda i to razlog što ih se na vrućinama turisti nisu pridržavali.

Razgolićivanje turista usred Dubrovnika u krugu i unutar kulturnih spomenika traje već unatrag nekoliko godina. Tvrdi to Jelena Pače Sentović, rođena na Stradunu gdje i danas živi. “Možda je to ove godine eskaliralo zbog velike vrućine, a mislim da to posebno rade mladi turisti koji su sve više prisutni u Dubrovniku, koji je postao Zrće”, ustvrdila je Jelena.

Da je neprikladno odijevanje uobičajeno potvrđuje i primjer dviju Britanki koje je reporter HRT-a zatekao kako se sunčaju ispred crkve sv. Vlaha.

“O, zar je to crkva?”

 

“O, zar je to crkva? Oprostite, nismo uopće primijetile. Tek smo stigle i izletjele iz stana kako bismo vidjele stari dio grada”, kažu one no upozoravaju da možda i nisu krive jer nigdje nema upozorenja da ne smiju biti tako odjevene. Istovremeno se slažu da pravila, ako ona postoje, treba poštivati. Njihov primjer kao i primjer mladog Filipinca koji se odjenuo čim je primijetio kako mu se novinari približavaju govori upravo suprotno od tvrdnji Dubrovčana da su mladi raskalašeni.

“Nisam znao da se ponašam nepoželjno. Vidim da tako odjeveni dolaze i ljudi s plaže. Naravno, treba uvesti kazne, ako su takva pravila”, rekao je on za HRT.  No, problem se možda nalazi i u činjenici da pravila dosad nije bilo i da ih Grad uvodi tek od iduće godine – stavljanjem tabli upozorenja i uvođenjem kazni od 500 do tisuću kuna.

HRT/Danas.hr

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr