Danas otvaranje Festivala hrvatskog filma “Pula 2000”

Tradicionalni festival na kojem se jednom godišnje prikazuju domaća filmska ostvarenja počinje danas u 19:00 u pulskoj Areni, Kaštelu i u Istarskom narodnom kazalištu

Svečano otvorenje Festivala hrvatskog filma “Pula 2000” u pulskoj areni, s početkom u 21 sat. Prije svečanosti, u 19 sati, ministar kulture Antun Vujić priredit će prijem za filmske djelatnike i druge uzvanike.

Publici u pulskoj Areni te ocjenjivačkom sudu i novinarima u Istarskom narodnom kazalištu prikazat će se 6 igranih, 3 animirana i jedan dječji film.
U kaštelu će se svakodnevno prikazivati izabrani kratki filmovi.

U kategoriji igranih filmova natječu se filmovi “Maršal” Vinka Brešana, “Je li jasno, prijatelju” Dejana Aćimovića, “Srce nije u modi” Branka Schmidta, “Četverored” Jakova Sedlara, “Blagajnica hoće ići na more” Dalibora Matanića i “Nebo, Sateliti” Lukasa Nole.

Festival otvara animirani film Ane Marije Vidaković “Kljucanje” a među animiranim filmovima prikazat će se “Film s djevojčicom” Danijela Šuljića i “Miss Link” Joška Marušića.

Hrvatska radio-televizija i Hrvatski filmski savez predstavit će dječji film “Ne daj se, Floki”, režisera Zorana Tadića.

Da podsjetimo, proteklog ljeta na Festivalu hrvatskog filma Pula 99, film redatelja Nevena Hitreca dobio je i dvije nagrade za glavne glumačke kreacije (Lucija Šerbedžija i Ivo Gregurević), dok su ukupno najveći broj Zlatnih arena, četiri, osvojili filmovi ťCrvena prašinaŤ, redatelja Zrinka Ogreste, i ťDa mi je biti morski pasŤ mladog Splićanina Ognjena Sviličića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr