Žrtva se probudila iz kome: 'Pucao mi je u leđa'

Krvavom pohodu 52-godišnjeg Josipa Marenjaka u Jelisavcu navodno je prethodila prepirka u jednom kafiću. Svjedoci, koji su upoznati s detaljima, kažu kako je Marnjek pritom pucao u Mirka Minkoša, a potom je prijeteći drugima otišao u drugi lokal i ubio tamošnjeg vlasnika.

Pedesetogodišnji Mirko Minkoš u kojeg je Josip Marenjak (52) u mjestu Jelisavac kod Našica pucao pištoljem, probudio se iz kome. Njegova kćer kaže kako je stabilan i svjestan, te da zna što se dogodilo u suludom pohodu Josipa Marenjaka u srijedu navečer.

“Sjeća se samo kako je krenuo van i da mu je Marenjak pucao u leđa. Nije on imao ništa protiv njega, nisu se prije nikada posvađali, poznavali su se iz viđenja. Marenjak je, kaže, bio pijan”, kazala je Minkoševa kćer. No, svjedoci kažu kako je krvavom pohodu koji prethodila prepirka dvojica u jednom kafiću. Marenjak je Minkošu opsovao, a ovaj ga je potom srušio. Skočio je tada gost lokala Vlado Kuric koji ih je rastavio i poveo Minkoša van. Dok su hodali, Vlado je opazio kako se Marenjak digao i da drži pištolj, piše Večernji list.

Bježali pred napadačem, on otišao u drugi kafić i ubio vlasnika

Dvojica očevidaca, među kojima i invalid u kolicima Goran, pobjegli su nakon pucnjave pred naoružanim Marenjakom u susjedni lokal. Dok su odlazili, drugom je mladiću Marenjak zaprijetio da će ga ubiti ako pozove policiju.

Vlasnik drugog kafića Željko Balat (49) upozoren je kako Marenjak stiže te je krenuo zaključati vrata. No nije stigao umaknuti. I u njega je napadač ispucao četiri metka, od kojih je Bulat preminuo. Pravi arsenal oružja otkriven je u kući ubojice, inače branitelja. Tereti ga se za ubojstvo, pokušaj ubojstva, dovođenje u opasnost jer je pucao u lokalu s više osoba te za ilegalno oružje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr