Ženu ubolo preko tisuću pčela, bori se za život

‘Stanje joj se pogoršalo jer je došlo do trovanja krvi. Pacijentica je na dijalizi i životno je ugrožena. Teško je sada reći hoće li preživjeti ili ne’, potvrdio je u utorak dr. Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici.

Gusti roj pčela napao je u petak Baricu Matanović iz koprivničkog naselja Štaglinec, dok je hodala poljskim putem liječniku u obližnji Glogovac. Kad je naišla pokraj prikolice s 90 košnica, pčele su je napale. Dobila je više od tisuću uboda i životno je ugrožena.

Što je toliko uznemirilo pčele – zasad nije poznato. Očevici su ispričali kako se tamo odvijala prava drama koja samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i sanitarnih djelatnika nije na mjestu završila tragično, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hitna stigla prva, ali joj nisu mogli prići zbog pčela!

“Nesretna je žena nemoćno ležala na poljskom putu pokraj košnica, a oko nje bio je gusti, tamni oblak pčela”, ispričao je potreseni mještanin. Poljoprivrednici koji su radili na poljima odmah su obavijestili centar 112, a u pomoć je prva stigla Hitna pomoć. No, do nesretne žene nisu se mogli probiti zbog pčela.

Pčelinji roj su naposlijetku rastjerali vodom i dimnim topom. Žena je odmah primila potrebnu injekciju, a iako joj disanje i vitalne funkcije nisu bili ugroženi, stanje joj se u utorak pogoršalo te je teško reći hoće li preživjeti ili ne, kazao je dr. Petar Stapar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr