Zagrepčanin osumnjičen za ubojstvo brata blizanca izlazi na slobodu

Milijun kuna vrijednu nekretninu ponudila je majka M.T. kao jamstvo za puštanje sina iz istražnog zatvora, a optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu to je i prihvatilo.

Mladić, za kojeg se sumnja da je 1. siječnja ove godine u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci ubio svog brata blizanca V.T., tako bi uskoro mogao izaći na slobodu i čekati rasplet ovog tragičnog slučaja.

Naime, optužno vijeće u četvrtak nije potvrdilo optužnicu kojom je Županijsko državno odvjetništvo 32-godišnjem M.T. na teret stavilo ubojstvo brata. Drama se odigrala u novogodišnjoj noći, a tužiteljstvo tvrdi da je M.T. oko 4.30 sati 1. siječnja nožem ubo V.M. i nanio mu smrtonosnu ozljedu. M.T se od tada nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru.

U četvrtak je vezan lisicama doveden na sjednicu vijeća koja nije bila otvorena za javnost. U pratnji pravosudnih policajaca pred sudnicom je kratko zastao. Uzdahnuo je duboko i zatim mirnog i blijedog lica izašao pred sudsko vijeće, piše Novi list.

I dok je zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Diana Pervan očito zastupala stav da je slučaj već dovoljno razjašnjen i da optužnica protiv M.T. zbog ubojstva brata V.T treba biti potvrđena, odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić tvrdili su da još mnogo detalja iz te kobne noći nije poznato.

Seks i alkohol

Među ostalim, sporna je sama dinamika tragičnog obračuna braće, kao i uloga tadašnje djevojke ubijenoga mladića koja se te večeri s njima nalazila u stanu.

Podsjetimo, o njezinom odnosu s ubijenim V.T., ali i M.T. bilo je mnogo nagađanja. Spominjala su se tako neobuzdana druženja, divlji i pomalo nastrani seks, potoci alkohola.

No, iako je bila s braćom u stanu fatalna plavuša tvrdi kako ne zna što se točno dogodilo i kako je došlo do kobnog uboda nožem. Prema jednoj od verzija što ih je ponudila istražiteljima nije isključeno ni da se radilo o nesretnom slučaju.

Istovremeno, M.T. još uvijek nije iznio obranu, tek je izjavio da se ne osjeća kriv za ubojstvo brata. Iz svega do sada rekonstruiranog motiv ubojstva i nije utvrđen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr