Policija uhvatila dvojicu piromana, izazvali 7 požara

Zadarska policija je uhitila dvojicu muškaraca koji su tijekom kolovoza izazvali više požara. 64-godišnjak s benkovačkog područja sumnjiči se da je potpalio četiri požara, a 51-godišnjak iz okolice Zadra tri.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom s benkovačkog područja kojeg se sumnjiči da je, u proteklih deset dana na području Nadina, Biljana i susjednih mjesta, u četiri navrata izazvao požare na otvorenom prostoru u kojima su osim trave i niskog raslinja oštećeni maslinici i vinogradi više vlasnika.

Završio iza rešetaka

Ovaj piroman je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici II Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz okolice Zadra kojeg se sumnjiči da je u nedjelju u popodnevnim satima području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru. Njega se također sumnjiči da je tijekom kolovoza izazvao i još dva manja požara na istom području.

Protiv 51-godišnjaka nadležnom Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a podnijet je i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr