BROJNE ŽRTVE

‘VJERUJTE, JA VAM TO SVE MOGU SREDITI’: Obećavala rješavanje kredita i sporova pa izvukla 1,7 milijuna kuna

Istražitelji su mjesecima pokušavali ući u trag ovoj prevarantici, a nakon što je riješeno 11 slučajeva u kojima je ljudima izvukla novac uhićena je. No, sumnja se da to nije kraj.

“Mogu vam srediti svu potrebnu dokumentaciju, no sve to ima svoju cijenu”, tim je riječima 51-godišnja prevarantica vjerojatno započinjala razgovor sa svojim žrtvama kojima nije planirala pomoći već se isključivo domoći njihova novca.

Prevarila 12 ljudi

Sada je završila iza rešetaka nakon što je punih šest godina varala ljude, te na tim prijevarama zaradila 1,7 milijuna kuna. No, sada su je raskrinkali riječki istražitelji. Mjesecima su pokušavali doći do dokaza protiv ove prevarantice, a čini se da im je sada to i uspjelo.

Podnijeli su protiv nje kaznenu prijavu kojom je terete za 11 prijevara u kojima je oštetila 12 građana. Riječ je o ljudima kojima je obećavala posredovanje pri ishođenju kredita ili pak pomoć u imovinsko-pravnim sporovima. Za to je ubirala postotak i to iznose između 17.500 do čak 750 tisuća kuna.

Kako je birala žrtve?

Žrtve je pronašla diljem Primorsko-goranske županije, a radilo se o ljudima između 45 i 82 godine. Sve njih uvjerila je da im može pomoći u financijskim problemima u kojima su se našli, te je tako na najgrublji način koristila njihovo povjerenje.

Za sada istražitelji imaju dokaze o prijevarama s kojima je započela još 2009. godine. Trajalo je to sve do lani kada se kriminalni način života 51-godišnjakinje počeo polako rasplitati.

Sada je konačno uhićena.

Apel policije

U prijavi stoji da je prevarila i ženu od koje je iznajmila stan, jer joj mjesecima nije plaćala ugovorenu najamninu.

“Kriminalističko istraživanje se nastavlja pa policija poziva građane koji su moguće oštećeni sličnim kaznenim djelima, a to do sada nisu prijavili da se s punim povjerenjem jave policiji. Građani se policiji mogu javiti osobno u III. policijsku postaju Rijeka na adresi Gundulićeva 7 ili na telefon 051/ 439-610 i 439-639, u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192”, poručuju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr