PALI NA GRANICI

UMJESTO U SLOVENIJI ZAVRŠILI U REMETINCU: Uhićeni ruski profesor i inženjer s lažnim putovnicama

Dvojica Rusa, 55-godišnji profesor Sergey S. i 54-godišnji inženjer Eduard T. pokušali su hrvatsku granicu prijeći s lažnim dokumentima, no uhićeni su.

Kako doznajemo, na graničnom prijelazu Macelj pojavili su se s putovnicama Litve i Poljske, ali je ubrzo utvrđeno da su u pitanju krivotvorine. Dvojac je s tim putovnicama želio nastaviti putovanje iz Hrvatske dalje u zemlje schengenskog prostora.

Rusi ne mogu do schengenske vize

U Hrvatsku su, kako su utvrdili istražitelji, stigli koristeći svoje prave putovnice u kojima su imali i vrijedeće vize za našu zemlju.

Obojici je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Zlataru određen istražni zatvor. Sud je zaključio kako postoji opasnost da bi mogli pobjeći iz Hrvatske i izbjeći kazneni progon zbog čega će rasplet postupka čekati u Remetincu.

Na ovaj potez očito ih je nagnala činjenica da državljani Rusije iznimno teško mogu dobiti schengensku vizu. Zbog toga je već bilo sličnih pokušaja ilegalno prelaska granice te čak i organizirane kupovine krivotvorenih viza za Mađarsku odakle bi nastavljali dalje prema zemljama u Schengenskom sustavu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr