PUCNJAVA U DUBRAVI

UHIĆEN MLADI MMA BORAC: Sa šest metaka nakon potjere izrešetao audi: ‘Iznuđivali su me!’

Sukobu što je okončan pucnjavom kumovali su dugovi, a pištolj iz kojeg je pucano policija još traži.

Mladi MMA borac, Jurica M. (20), završio je iza rešetaka nakon što je uhićen zbog pokušaja ubojstva Josipa Ć. i još dviju osoba koje su bile s njim u automobilu na koji je pucano u noći s 9. na 10. rujna.

Pucao iz ‘smarta’

Hici su odjeknuli oko 1.20 sati na okretištu autobusa u Dubravi gdje je, kako se sumnja Jurica M. pucao kroz prozor vozačevih vrata svog ‘smarta’. Najmanje šest hitaca ispalio je prema audiju A5 što ga je vozio 19-godišnji Josip Ć.

VATRENA NOĆ U DUBRAVI: Nakon potjere izrešetan automobil na Aveniji Gojka Šuška, dvojica ranjena!

Jedan hitac pogodio je 20-godišnjaka koji se nalazio na stražnjem sjedalu, a jedan je probio suvozačeva vrata i sjedalo te ozlijedio 18-godišnjeg suvozača. Dvojica ranjenih mladića liječničku pomoć zatražila su u Kliničkoj bolnici Dubrava, dok se ‘smart’ izgubio u kvartovskim ulicama.

Znali tko je pucao?

Od početka je, međutim, bilo izvjesno da su i Josip Ć. i ostali koji su s njim bili u automobilu znali tko je te noći pucao na njih. Zato su istražitelji na kraju uspjeli privesti Juricu M., no prema za sada dostupnim informacijama još nije pronađeno oružje koje je koristio.

Doznajemo da se mladići, koji su svi iz Dubrave, poznaju otprije, a Jurica je od Josipove obitelji posudio nešto novca. Nije nam potvrđeno o kojem se iznosu radilo, no iako je on bio uvjeren da je dugove vratio stalno su ga tražili još novca. Zbog toga se mladi MMA borac ranije te večeri posvađao s Josipom i njegovom braćom.

Utjerivanje duga

Uporno su ga i dalje uvjeravali da im je dužan, te ga slijedili po gradskim ulicama. To mu je na kraju dozlogrdilo pa je potegao oružje i pucao prema njima ne bi li prestali s iznuđivanjem.

Hoće li te okolnosti utjecati na rasplet istrage ostaje za vidjeti. No, Jurica M. barem mjesec dana provest će u istražnom zatvoru što mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke ili pokušao ponoviti nedjelo koje mu je stavljeno na teret.

Mladići koji su ranjeni njegovim hicima nisu zadobili teže ozljede, te su još iste večeri, nakon pružene liječničke pomoći, pušteni iz bolnice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr