KRVOPROLIĆE NA BENZINSKOJ

TRAGEDIJA U SLOVENIJI: Posrnuli zlatar izrešetao poznanika pa potom presudio i sebi

Ubojica i žrtva su se poznavali i prije nego što su odjeknuli hici posvađali se pred brojnim očevicima.

U pucnjavi što se jutros dogodila u slovenskoj Ajdovščini dvije osobe izgubile su život. Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Nova Gorica riječ je o ubojstvu i samoubojstvu. Iako službeni motiv ove tragedije još nije potvrđen vjeruje se da su u pitanju dugovi između dvojice znanaca.

Svađa dvojice poznanika

Kako javlja 24ur, do pucnjave je došlo na parkiralištu benzinske postaje u Ajdovščini gdje su se posvađala dvojica muškaraca, 59-godišnji Dušan Čermelj i 64-godišnji Tone Sever. U jednom trenutku Čermelj izvukao pištolj i ustrijelio njime Severa, da bi u idućem trenutku cijev oružja uperio u sebe, te si oduzeo život.

Policija je obavijest o pucnjavi dobila u 10.15 sati kada je benzinska postaja, u sklopu koje se nalazi i kafić bila puna ljudi koji su stigli na prvu jutarnju kavu. Pred očima mnogih tako se odvila ova drama kojoj je, kako se sumnja kumovao dug.

Stari dugovi

Budući da je 64-godišnjak bio nezaposlen vjeruje se da je posudio značajniji iznos od Čermelja koji je do nedavno zajedno sa suprugom vodio zlatarnu.

Šef sektora kriminalističke policije Policijske uprave Nova Gorica Marino Pangos za 24ur potvrdio je da su se ubijeni i ubojica poznavali, te da je među njima bilo nesuglasica osobne prirode. Dodao je da je 59-godišnjak imao urednu dozvolu za pištolj iz kojeg je zapucao na benzinskoj postaji.

Pucnjava pred očevicima

Prije nego što je između njih izbila svađa dvojica muškaraca neko vrijeme su zajedno pila u kafiću kraj parkirališta. Čermelj koji živi u blizini otišao je kući i ubrzo se vratio s pištoljem kojim je počinio krvoproliće.

Stariji muškarac svojevremeno je imao manji privatni biznis, no sada je potpuno ostao bez novaca i pun dugovanja.  S 59-godišnjakom nikada nije surađivao, no vjerojatno je od njega posudio novac. To ih je na kraju obojicu stajalo života.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr