Seks naplaćivale od 300 do 500 kuna

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom G.K. iz Kaštel Novoga koju sumnjiče za dva kaznena djela podvođenja na štetu dviju hrvatskih državljanki, jedne sa šireg splitskog, a druge sa zagrebačkog područja.

Kaštelanska svodnica predana je policijskom pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu policija je proslijedila kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela podvođenja. Nakon ispitivanja, Državno odvjetništvo donijet će odluku o otvaranju istrage, a G.K. bi mogla završit i u istražnom zatvoru ukoliko se procijeni da bi mogla utjecati na svjedoke.

“Zaposlila” Splićanku i Zagrepčanku

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 54-godišnja Kaštelanka od konca 2010. do 30. kolovoza ove godine, u unajmljenim stanovima u Splitu angažirala dvije žene starije od 40 godina sa splitskog i zagrebačkog područja koje su različitim klijentima pružale seksualne usluge. Podvodačica i njezine “djelatnice” naplaćivale su seks “po mušteriji” od 300 do 500 kuna. Kaštelanka je s jednom od njih zarađeni novac dijelila po modelu ”pola-pola”, dok je drugoj davala puno manje.

Temeljem naloga suca istrage, policija je pretražila unajmljene stanove u kojima su “Splićanka” i “Zagrepčanka” pružale i naplaćivale seksualne usluge. Neslužbeno doznajemo kako su pronađeni kondomi te nekoliko mobitela s različitim brojevim, dokazi bitni za daljnje vođenje kaznenog postupka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr