FOTO: Kaos u Zagrebu, dio dionica bez tramvaja, autobusi voze otežano

Zagrebačka policija izvijestila je da se u ponedjeljak ujutro u 6.13 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno više osoba, kad su se sudarila dva autobusa ZET-a. Do nesreće je vjerojatno došlo zbog snijega, koji je uzrokovao brojne probleme na zagrebačkom području.

Nesreća se dogodila u mjestu Blato, na Karlovačkoj cesti kod broja 127. Na mjesto događaja izašli su policija, Hitna pomoć i vatrogasci. Policija je malo prije 9 sati potvrdila da je ozlijeđeno ukupno 20 osoba. Oba vozača autobusa su ozlijeđena, a svi su prevezeni u bolnicu u Vinogradskoj, na Rebro i u Kliniku za traumatologiju.

Zbog nesreće je do 11 sati za sav promet bila zatvorena stara karlovačka cesta na dionici Lučko – Remetinec.

‘Bilo je grozno vidjeti puno krvavih glava’

Susjedi pokraj kućnog broja 127 su ispričali za Dnevnik.hr da su nesreću vidjeli dok su čistili snijeg. “Taman sam ustao i išao čistiti snijeg, oko 6 i 10 ujutro. Udarac se jako čuo i bilo je grozno vidjeti puno krvavih glava”, ispričao je jedan od susjeda.

Navodno su vozače autobusa morali oslobađati vatrogasci. U policiji nisu htjeli komentirati mogući uzrok nesreće.

Kolaps prometa u Zagrebu

Inače, u Zagrebu i okolici je cijelu noć padao snijeg, a sve ekipe zimske službe su na terenu od 20 sati. Građani jutros većinom kasne na željena odredišta, a taksije je nemoguće dobiti. ZET je izvijestio da su zbog snijega privremeno obustavljene ili skraćene neke autobusne linije. Tako su u jednom trenutku tramvaji linija 5 i 17 prometovali skraćeno do Savskog mosta, tako da građani nisu mogli doći do Prečkog.

Prometni kolaps dodatno je otežao i nestanak električne energije u Vukovarskoj ulici, zbog čega na toj relaciji tramvaji jedno vrijeme nisu vozili.

Zbog snijega ima problema i u željezničkom prometu. U zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu četiri garniture vlaka su otkazane, a ostali vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 20 minuta. Vlak broj 5101 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Sisak kasnio je 60 minuta, a dolazak vlaka broj 5103 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Volinja kasnio je oko 95 minuta. Noćni vlak iz Splita u Zagreb stigao sa zakašnjenjem od 60 minuta, a u dolasku u Split noćni vlak iz Zagreba kasnio je oko 160 minuta.

Zbog snijega poteškoća ima i u zračnom prometu. “Kašnjenja su minimalna, sve nam manje-više ide po rasporedu. Kašnjenja su 10-ak i 20-ak minuta”, rekao je šef prometa Zračne luke Zagreb Hrvoje Bradica.

Iz zimske službe poručuju da su sve raspoložive ekipe na terenu te mole građane za strpljenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr