FOTO: Kaos u Zagrebu, dio dionica bez tramvaja, autobusi voze otežano

Zagrebačka policija izvijestila je da se u ponedjeljak ujutro u 6.13 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno više osoba, kad su se sudarila dva autobusa ZET-a. Do nesreće je vjerojatno došlo zbog snijega, koji je uzrokovao brojne probleme na zagrebačkom području.

Nesreća se dogodila u mjestu Blato, na Karlovačkoj cesti kod broja 127. Na mjesto događaja izašli su policija, Hitna pomoć i vatrogasci. Policija je malo prije 9 sati potvrdila da je ozlijeđeno ukupno 20 osoba. Oba vozača autobusa su ozlijeđena, a svi su prevezeni u bolnicu u Vinogradskoj, na Rebro i u Kliniku za traumatologiju.

Zbog nesreće je do 11 sati za sav promet bila zatvorena stara karlovačka cesta na dionici Lučko – Remetinec.

‘Bilo je grozno vidjeti puno krvavih glava’

Susjedi pokraj kućnog broja 127 su ispričali za Dnevnik.hr da su nesreću vidjeli dok su čistili snijeg. “Taman sam ustao i išao čistiti snijeg, oko 6 i 10 ujutro. Udarac se jako čuo i bilo je grozno vidjeti puno krvavih glava”, ispričao je jedan od susjeda.

Navodno su vozače autobusa morali oslobađati vatrogasci. U policiji nisu htjeli komentirati mogući uzrok nesreće.

Kolaps prometa u Zagrebu

Inače, u Zagrebu i okolici je cijelu noć padao snijeg, a sve ekipe zimske službe su na terenu od 20 sati. Građani jutros većinom kasne na željena odredišta, a taksije je nemoguće dobiti. ZET je izvijestio da su zbog snijega privremeno obustavljene ili skraćene neke autobusne linije. Tako su u jednom trenutku tramvaji linija 5 i 17 prometovali skraćeno do Savskog mosta, tako da građani nisu mogli doći do Prečkog.

Prometni kolaps dodatno je otežao i nestanak električne energije u Vukovarskoj ulici, zbog čega na toj relaciji tramvaji jedno vrijeme nisu vozili.

Zbog snijega ima problema i u željezničkom prometu. U zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu četiri garniture vlaka su otkazane, a ostali vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 20 minuta. Vlak broj 5101 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Sisak kasnio je 60 minuta, a dolazak vlaka broj 5103 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Volinja kasnio je oko 95 minuta. Noćni vlak iz Splita u Zagreb stigao sa zakašnjenjem od 60 minuta, a u dolasku u Split noćni vlak iz Zagreba kasnio je oko 160 minuta.

Zbog snijega poteškoća ima i u zračnom prometu. “Kašnjenja su minimalna, sve nam manje-više ide po rasporedu. Kašnjenja su 10-ak i 20-ak minuta”, rekao je šef prometa Zračne luke Zagreb Hrvoje Bradica.

Iz zimske službe poručuju da su sve raspoložive ekipe na terenu te mole građane za strpljenje.

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr