Lažirali adrese stanovanja i zaradili 75 tisuća kuna

Oni koji prijavljuju lažna prebivališta i na taj način zarađuju na putnim troškovima sve više su pod povećalom policije. U Osijeku su ‘u tom poslu’ uhvaćeni zaposlenici Državne prave za zaštitu i spašavanje te Sveučilišta, a policija je istragu navodno morala provoditi i u vlastitim redovima.

Zaposlenik Državne uprave za zaštitu i spašavanje te zaposlenica Sveučilišta u Osijeku prijavljujući lažne adrese stanovanja na putnim su troškovima zaradili više od 75 tisuća kuna.

‘Zaradili’ kaznene prijave

Tridesetdevetogodišnjak iz Osijeka podatke o adresi stanovanja lažirao je između siječnja 2007. i ožujka 2012. i prema sumnjama policije na taj si način priskrbio 57.038 kuna.

“Policijski su službenici utvrdili i da je 39-godišnjakinja s područja općine Bizovac, između travnja 2009. i siječnja 2011. godine, dala lažne podatke o mjestu stanovanja, te je primala nepripadajuću naknadu za prijevoz oštetivši tako proračun RH za iznos od 18.040 kuna”, rekao je potvrđujući oba slučaja Marko Ćaleta iz PU osječko-baranjske, te je ujedno dodao kako su protiv osumnjičenih podnesene kaznene prijave.

‘Češljali’ i sud i bolnicu

No, oni nisu jedini koji su u tom kraju zarađivali na državi, piše Glas Slavonije. Istraga policije, provedena u proteklih nekoliko mjeseci pokazuje da su s putnim troškovima “muljali” mnogi. Tako se među prijavljenima nalazi i četvero Osječana, starih između 33 i 48 godina, koji su lažno prijavili da žive u Slavonskom Brodu, Županji, Dalju i Antunovcu. Pri tome su u tri godine na putnim troškovima zaradili više od 200 tisuća kuna.

Neslužbene informacije govore da je istraga tada provedena i nad zaposlenicima Županijskog suda u Osijeku, djelatnicima Kliničkog bolničkog centra Osijek, ali i u redovima policije. Glasnogovornica PU osječko-baranjske Ivana Delaš tvrdi kako je slučajeva u kojima se zbog ovog kaznenog djela prijavljuju građani sve više.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr