Žena sa šeširom u banci izazvala paniku

Zagrebačka policija 8. kolovoza oko 10 sati dobila je dojavu o pljački banke OTP banke u Sesvetama, nakon što su djelatnici pomislili da je žena koja je ušla u banku pljačkašica. Bila im je sumnjiva jer je imala šešir i naočale, a na rukama je nosila rukavice.

Panika među zaposlenicima ove banke nastala je i jer je ova poslovnicu u Sesvetama bila već nekoliko puta na meti pljačkaša. Prošle godine bila je opljačkana dva puta – u kolovozu i u studenom, a oba puta banku su opljačkale žene.

Odvezla je Hitna

Djelatnici bake su se uznemirili prije dva dana kad su vidjeli da poslovnici prilazi žena koja je na glavi imala šešir i naočale, a na rukama je nosila rukavice. Zbog toga su aktivirali alarm i sakrili se. Kada je žena ušla u banku djelatnici su se već bili skrili, no ubrzo je stigao policajac. Da se ne radi o pljačkašici utvrđeno je nakon što je policajac ženu legitimirao, a jedna od zaposlenica banke potvrdila je da je riječ o njenoj poznanici – Ljiljani Mesar.

Ženi, koja je teško bolesna, pozlilo je pa ju je u bolnicu odvezla Hitna pomoć.

Policija: Policajac nije uperio pištolj u glavu

Neki članovi njene obitelji istupili su u medijima i optužili policiju da se nekorektno ponijela.

Demantirajući te napise, iz PU zagrebačke poručuju da je policajac postupio ispravno.

“Potaknuti netočnim napisima na pojedinim portalima o događaju od 8. kolovoza u Sesvetama, u poslovnici OTP banke u Zagrebačkoj ulici, u kojima se navodi da je policijski službenik u civilu ženi uperio pištolj u glavu, izvješćujemo da su policijski službenici 8. kolovoza ove godine oko 10 sati zaprimili dojavu da je u poslovnici OTP banke razbojnik. Nakon dojave policijski je službenik ušao u banku, zatekao samo žensku osobu te pokazao službenu značku, upozorivši je da stavi ruke na pult i odloži šešir i torbu.

Nakon čega su djelatnici banke prepoznali dugogodišnju klijenticu i ispričali joj se. Cijeli događaj ispitao je Odjel za zakonitost postupanja, a koji nije utvrdio nepravilnosti u postupanju policijskog službenika, odnosno da policijski službenik niti u jednom trenutku nije uperio pištolj prema navedenoj ženskoj osobi”, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr