‘Sankcionirat ćemo krivce za zamjenu mrtvih beba’

‘O ovom slučaju bit će obaviještena mjerodavna tijela, a u bolnicu je poslana i inspekcija rada’, kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić povodom slučaja zamjene mrtvorođenih beba u kliničkom bolničkom centru Split.

“To je proceduralni propust koji se nije smio dogoditi”, kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući slučaj zamjene mrtvorođenih beba u splitskom KBC-u.

Ostojić je tijekom današnjeg posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru novinarima kazao kako su o ovom slučaju obaviještena i mjerodavna državna tijela, te da je u bolnicu poslana inspekcija Ministarstva zdravlja. “Odgovorni će biti sankcionirani”, poručio je ministar.

‘U stručnom smislu nije bilo grešaka’

Podsjetimo, Nikola Kotoraš iz Vrboske na Hvaru otac je mrtvorođene bebe koju je tri dana ranije pokopala obitelj Botica iz Rude kraj Sinja. Supružnici Botica nisu ni znali da su pokopali bebu koja nije bila njihova. Odmah po saznanju o zamjeni tijela, najavili su kako će zajedno s obitelji Kotoraš tužiti bolnicu za duševne boli.

Nakon što su se mediji raspisali o ovom slučaju, predstojnik Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split prof. dr. Šimun Anđelinović ispričao se obiteljima, no istaknuo je kako je važno to da se u stručnom smislu nije ni u čemu pogriješilo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr