Ukrao psa, pa kao ‘pošteni nalaznik’ uzeo nagradu!

Pulska policija podigla je kaznenu prijavu protiv 20-godišnjeg mladića iz Rovinja, za kojeg sumnja da je počinio najmanje šest krađa. Mladi lopov je čak ukrao i psa, a potom ga vratio vlasniku kao ‘pošteni nalaznik’ i uzeo nagradu.

Mladića se tereti da je od 14. do 22. srpnja provalio u četiri apartmana u turističkim naseljima na području pulske Verudele, odakle je otuđio novac, prijenosno računalo, fotoaparat, alkoholna pića i druge predmete, čime je strane turiste oštetio za više tisuća kuna.

Osim toga, Rovinjanina se sumnjiči da je tijekom svibnja iz kampa na području Fažane otuđio dva bicikla, koja su se nalazila vezana uz prikolicu, čime je 56-godišnjeg državljanina Njemačke također oštetio za više tisuća kuna.

Osim spomenutih provala u apartmane, mladić je provalio i u jedan automobil. Naime, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima razbio je staklo na Opelu 57-godišnjeg vlasnika, te je iz automobila otuđio psa i više tisuća kuna.

Ukrao je dvomjesečno štene američkog stafordskog terijera, a nakon što je vlasnik ponudio nagradu nalazniku njegovog ljubimca, mladić se kao ‘pošteni nalaznik’ javio i vratio psa, saznaje Glas Istre. Zasad nije poznato kolikim se iznosom tada okoristio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr