Romi napali policiju u Otočcu, čuli se i pucnjevi

Petnaestak pripadnika romske nacionalne manjine u četvrtak navečer je u Otočcu napalo policiju nakon obilaska nekoliko kafića u kojima su pili alkohol i maltretirali goste i osoblje.U tučnjavi je jedan policajac lakše ozlijeđen.

Tijekom intervencije policija je iz službenog oružja ispalila nekoliko hitaca upozorenja. Nad četvoricom, od sedam privedenih, upotrebljena su sredstva prisile.

Policija je utvrdila da je u narušavanju javnog reda i mira razbijanjem čaša i inventara te napadu na policijske službenike sudjelovalo sedam osoba u dobi od 27, 26, 23, 20 i 18 godina te dvojica maloljetnika.

Od ćetvorice uhićenih, jedan je maloljetnik sa šireg područja Otočca, dvojica s područja Karlovca te jedan maloljetnik iz Vrhovina.

Neslužbeno se doznaje da su Romi letvama i palicama napali trojicu policajca koji su stigli na dojavu o tučnjavi koja je izbila između Roma i gostiju jednog lokalnog kafića. Policija, koja je uskoro stigla u većem broju, privela je samo nekoliko osoba od navodno petnaestak Roma koji su se u centar Otočca dovezli u tri kombija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr