Zadrani ‘pali’ sa 180 kg kokaina

U akciji kojom je koordinirala dominikanska agencija za suzbijanje krijumčarenja droge DNCD, te uz potporu američke DEA-e, u petak je u Dominikanskoj Republici razbijena međunarodna krijumčarska skupina u kojoj su bila i dvojica Hrvata.

Prilikom zaplijene gotovo 180 kilograma čistoga kokaina u Dominikanskoj Republici uhićeni su Zadrani Zlatko Ugarković i Ivan Šango. U Zadru je hrvatska policija uhitila i Elvisa Mužanovića, koji je navodno rukovodio cijelom akcijom. U Italiji je u ruke policije pao još jedan Zadranin, pripadnik dilerske skupine.

U međunarodnu akciju razbijanja krijumčara dobrim je dijelom bila uključena i hrvatska policija, na čemu je čestitao i sam ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Iako nije davao službene izjave, na svom je Facebook profilu napisao kako je riječ o velikoj zaplijeni, na čemu se radilo godinu dana. Navodno se sve odvijalo po zahtjevu USKOK-a, a neslužbeno doznajemo da bi Ugarković i Šango mogli biti izručeni Hrvatskoj.

”Droga je prema svemu sudeći bila namijenjena za zemlje zapadnoga balkana. Procjenjujem da je droga kupljena iz prve ruke te da je visoke čistoće. Miješanjem s drugim supstancama količina se višestruko može povećati. Takva na zadarskom ilegalnom tržištu stoji oko 40 eura, a kilogram 40.000 eura”, rekao je za HRT dugogodišnji iskusni stručnjak za borbu protiv krijumčara drogom, nekadašnji načelnik zadarske krim-policije Antun Novoselović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr