Auto bez vozača pregazio dvije pješakinje!

U Puli se u ponedjeljak oko 13.15 sati u Uskočkoj ulici dogodila nesreća u kojoj su, srećom lakše, ozlijeđene dvije pješakinje, koje je ‘pokupio’ automobil bez vozača. Policija je rekonstruirala zaista nesvakidašnju nesreću, u kojoj je ‘sudjelovao’ još jedan parkirani automobil.

Nesreću je prouzrokovao 62-godišnji Puljanin koji je nepropisno parkirao Golf u Uskočkoj ulici, na mjestu gdje se kolnik nalazi u nagibu, a pritom nije dignuo ručnu kočnicu, utvrdila je policija. Automobil je tako u jednom trenutku sam krenuo s mjesta te je prvo desnim ogledalom udario u zid zgrade, a potom je zadnjim dijelom udario u zadnji dio parkiranog vozila Citroena. Citroen se nalazio parkiran na dijelu kolnika koji s Uskočkom ulicom čini raskrižje, te se od siline udarca odbio prema naprijed i prešao preko noge 30-godišnje pješakinje iz Pule, a potom udario u ogradni zid parkirališnog prostora.

Kako bi pomogla osloboditi nogu 30-godišnjakinji, druga pješakinja, 56-godišnja državljanka Srbije, pokušala je pomaknuti Citroen, no u jednom trenutku Golf je krenuo unazad i zadnjim je dijelom udario u tijelo.

Obje žene su u nesreći lake ozlijeđene, a protiv 62-godišnjeg Puljanina, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokreće se prekršajni postupak.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr